Wie wint het EK voetbal 2021?

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2021 in Europa is aanstaande. Iedereen die er een beetje toe doet in het voetbalwereldje (en zelfs een enkele paragnost) heeft al een voorspelling gemaakt en alweer bijgesteld, en ook de bookmakers hebben hun voorspellingen klaar.

Hieronder vind je voorspellingen, historie, bookies en uitleg over van welk land gedacht wordt dat ze het EK 2021 voetbal gaan winnen.

Wie wint het EK volgens de bookies

Hieronder vind je een overzicht van welke landen welke positie hebben in de ‘Outright Winner’ markt van de bijbehorende bookmaker.

Landpositie Unibetpositie Bwinpositie Bet365
Frankrijk111
België222
Italië343
Spanje434
Duitsland555

We durven voor 2021 de voorspelling wel aan dat de bookies Frankrijk als eerste gaan tippen om het EK te winnen. Duitsland staat van oudsher ook in de top, zoals het hoort. Want die zijn tenminste altijd een outsider.

Bookmakers noemen deze weddenschap ‘outright winner’ dit laat zich in het Nederlands vertalen als ‘totaal winnaar’.

Hierboven vind je per bookmaker hoe het zit met de ‘outright winner’ voor het aanstaande EK. Schrijf je via onze site in en geniet van de hoogste welkomstbonus.

Historie EK voetbal voorspellingen

Het afgelopen toernooi (2016) was Duitsland samen met Frankrijk dé favoriet. Uiteindelijk werd Portugal Europees kampioen. Maar laten we eerlijk zijn dat gaat in 2021 niet gebeuren. Het geeft in ieder geval wel aan dat voorspellingen niet altijd uitkomen, maar vaak wel.

Tijdens het laatste EK werd gastland Frankrijk tweede en Duitsland derde. Portugal won met 1-0 de super spannende finale. Dit was het eerste toernooi dat er 24 landen deelnamen, Nederland hoorde daar niet bij.

Tijdens het inzetten op een favoriet, outright winner in bookie jargon, is het dus opportuun om een gevaarlijke outsider mee te nemen in je overwegingen.

EK 2021 Weddenschappen

Eigenlijk gaat een EK voorspelling doen vaak verder dan alleen het voorspellen van de toernooiwinst of de uitslag van één bepaalde wedstrijd. In zichzelf zijn dat natuurlijk uitstekende weddenschappen en kun je er goed mee scoren, maar kijk ook eens naar de wed mogelijkheden als de Asian Handicaps, wedden op combinaties en inzetten op over/under. Dit soort weddenschappen hebben een hoger risico, maar zijn ook een stuk spannender en leveren potentieel veel meer op.

Hier onder 3 alternatieve strategieën voor wedden op het EK voetbal.

  1. De handicap bet kun je bijvoorbeeld goed gebruiken als de kemphanen in een wedstrijd ongelijk van niveau zijn en er een duidelijke favoriet is. Als je een virtuele voorsprong geeft aan één van de twee partijen krijg je hogere noteringen.
  2. Als er voor een wedstrijd nog veel op het spel staat dan weet je dat er flink verdedigt gaat worden. Kijk dan ook eens naar de odds op ‘minder dan 1.5 goals’ bijvoorbeeld. Dat soort weddenschappen kunnen erg lucratief zijn.
  3. Teams die gaan voor alles of niets maken vaak veel overtredingen en lopen dus ook vaak tegen kaarten aan. Inzetten op dat de volgende kaart voor het team met rauwdouwers is kan dan zeer goed uitpakken.