Wedden op het EK zwemmen in 2021

In 2021 wordt het EK zwemmen gehouden in Hongarije. De beste europeese zwemmers, zowel dames als heren zullen strijden om de titels op de verschillende afstanden.

Een gokje wagen op het EK zwemmen kan prima. Alle grote bookmakers hebben een programma met weddenschappen samengesteld met aantrekkelijke winkansen.

EK zwemmen 2021

Datum: 10 – 23 mei 2021
Land: Hongarije
Plaatst: Budapest, Danube Arena & Lupa
Klassement: Europees kampioenschap

Disciplines

  • Langebaan zwemmen: 17 – 23 mei
  • Duiken: 10 – 16 mei
  • Open water zwemmen: 12 – 16 mei
  • Synchroon zwemmen: 10 – 14 mei

Danube Arena

Wedden EK zwemmen

Wedden op EK zwemmen

Er zijn vele mogelijkheden om te wedden op zwemmen. Wedden kan bijvoorbeeld bij aanvang van een bepaalde zwemafstand. Je kan dan de winnaar kiezen maar ook een gokje op de eerste drie plaatsen is mogelijk.

Veel bookmakers maken tijdens het EK zwemmen ook gebruik van live wedden. Hierbij kun je via een stream de wedstrijden volgen. Tijdens de wedstrijd worden dan kansen steeds aangepast zodat je continu nieuwe opties krijgt, dit maakt het volgen van het EK extra spannend

Uiteraard kun je inzetten op de winst per afstand, maar er zijn tijdens een EK weekend ook andere interessante weddenschappen. Denk ook eens aan:

  • Head to head weddenschappen
  • Wedden op winst individuele afstanden
  • Wedden op een wereldrecord
  • Wedden op wie het podium bereikt

Wedden op zwemmen: Tips

Wil je winnen met wedden op zwemmen? Dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Zoek eens uit hoe het toernooi werkt, wanneer de finales plaatsvinden en welke zwemmers gedurende het toernooi steeds beter worden. Door het EK zwemmen goed te volgen, leer je wanneer het slim is om in te zetten en wanneer niet.

Wedden op een underdog is meestal lucratief. De winstkans is klein, maar een klein bedrag kan al veel opleveren. Zet daarom in op meerdere underdogs om zo je kansen te spreiden. De meeste zwemmers doen al een tijdje mee en vertonen dan een lage progressie, tot er een moment komt waarop ze doorbreken en het ineens een stuk sneller gaat. De kunst is om dat te signaleren en net daarvoor in te zetten. Dan kun je een flinke klapper maken.

Nederlandse kanshebbers EK zwemmen

Op de lange baan doen we het als Nederland de laatste jaren niet zo goed als we ooit hebben gedaan. Bij de dames kunnen we nog aardig meekomen met Ranomi Kromiwidjojo en Femke Heemskerk. De heren maken op de lange baan niet of nauwelijks kans.

In het open water is het een ander verhaal. Daarin heeft Nederland een paar wereldtoppers. Bij de dames is dat Sharon van Rouwendaal en bij de heren kijken we uit naar de prestaties van Ferry Weertman.

De Europese top moet gezocht worden in Italië, Rusland, Zweden en Hongarije.

Bookmakers over zwemmen

De bookies zijn dol op zwemmen. De aandacht voor deze sport is mondiaal de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat biedt kansen als je goed op de hoogte bent van de sport. De bookmakers komen in ieder geval met een uitgebreid wedprogramma voor dit EK.