Wedden op het EK schaatsen van 2021

Het schaatsseizoen is alweer geruime tijd aan de gang en we maken ons op voor de grote toernooien. De allereerste is het EK allround & sprint schaatsen in Thialf in het weekend van 16 januari.

Wil je een gokje wagen tijdens dit EK schaatsen? Dat kan prima, alle grote bookmakers hebben een programma met weddenschappen voor dit toernooi.

EK Schaatsen allround & sprint

Datum: 16 – 17 januari 2021
Land: Nederland
Plaatst: Heerenveen (Thialf)
Klassement: Europees kampioenschap

Afstanden allround & sprint

Mannen: 500 m, 1000 m, 1500 m, 5000 m
Mannen: massastart, ploegenachtervolging en teamsprint

Vrouwen: 500 m, 1000 m, 1500 m, 3000 m
Vrouwen: massastart, ploegenachtervolging en teamsprint

Wedden EK schaatsen

Wedden op EK schaatsen

Schaatsen kent variaties in afstanden en voor iedere afstand is weer een ander de favoriet. Dit maakt het dynamisch om weddenschappen op af te sluiten op deze sport. De populairste wedstrijden, met de meeste odds zijn de Wereldkampioenschappen, de Olympische spelen maar ook het Europees Kampioenschap. Dan zijn er volop mogelijkheden bij de online wedkantoren om een wedje te wagen en lekker te verdienen.

Uiteraard kun je inzetten op de winst per afstand, maar er zijn tijdens een EK weekend ook andere interessante weddenschappen. Denk ook eens aan:

  • Head to head weddenschappen
  • Wedden op winst individuele afstanden
  • Wedden op een wereldrecord
  • Wedden op wie het podium bereikt

Je kunt dus wedden op de winnaar. Helemaal spannend is het inzetten op rondetijden en eindtijden. Ook kun je wedden op de uitkomst van een toernooi en is het mogelijk om op het verbreken van records te gokken. Ook inzetten met een handicap is mogelijk met daarbij een virtuele voorsprong of achterstand.

Het is bij wedden op schaatsen belangrijk dat je de statistieken uit het verleden bekijkt. Daarbij is het van belang om de voorbeschouwingen te kijken, zo kun je nagaan hoe het staat gesteld met de fitheid van een bepaalde schaatser. Ook is het goed om nar de luchtdruk te kijken, zwaardere rijders zijn in het nadeel bij een hoge luchtdruk. We raden je aan om meerdere odds, van meerdere bookmakers met elkaar te vergelijken, ze kunnen sterk verschillen. En dat merk je, in je winst.

Kanshebbers EK afstanden schaatsen

Uiteraard doen de Nederlandser het goed in dit toernooi. Een thuiswedstrijd met veel sfeer, daar ga je van vliegen. Bij de vrouwen zouden wij ons geld zetten op: Jutta Leerdam, Antoinette de Jong of Melissa Wijfje. Bij de mannen wagen we een gokje op: Kai Verbij, Patrick Roest, Douwe de Vries, Kjeld Nuis of Marcel Bosker. Natuurlijk afhankelijk van de afstanden die ze rijden.

Zowel Ireen Wust als Sven kramer doen dit EK niet mee, ze slaagden niet zich te kwalificeren.

Bookmakers over schaatsen

De bookies zijn dol op schaatsen. De aandacht voor deze sport is wereldwijd de afgelopen jaren toegenomen. Dat biedt kansen voor live wedden en ook daar zijn leuke winsten in te behalen.