Wedden op het EK Hockey in 2021

De Europese kampioenschappen hockey in Amsterdam, voor zowel vrouwen als heren worden juni 2021 gehouden in het Wagener Stadion in het Amsterdamse bos. De FIH (Internationale Hockeyfederatie) heeft in samenspraak met de organisatie besloten het toernooi een maand te vervroegen ivm de uitgestelde Olympische spelen.

Dit EK is een uitgelezen kans om eens te wedden op hockey. Het toernooi is groot van opzet, veel wedstrijden en de bookmakers steken hun nek uit om een uitgebreid programma op te zetten.

EK Hockey dames & heren

Datum: 4 – 13 juni 2021
Land: Nederland
Plaatst: Amsterdam
Klassement: Europees kampioenschap

Deelnemers

Mannen: Nederland en nog 7 deelnemers

Vrouwen: Nederland en nog 7 deelnemers

wagener stadion

Wedden EK Hockey dames en heren

Kanshebbers EK Hockey

Op ieder EK behoort het gastland tot één van de favorieten. Zij hebben het thuisvoordeel en dat is een niet te onderschatten factor. Verder zien we dat de klassieke Hockey landen tot de favorieten behoren, zowel bij de heren als de damen. Nederland, België, Duitsland, Engeland en Spanje.

Bookmakers over EK Hockey

De bookies bieden een uitgebreid programma aan rond Europese hockeytoernooien. Er kan natuurlijk altijd ingezet worden op de uitslag van de wedstrijd: winst team A, winst team B of een gelijkspel.

Verder zijn verschillende andere weddenschappen mogelijk, waaronder het aantal doelpunten dat gemaakt wordt in de wedstrijd en soms per persoon (topscorer). In het eerste geval wed je of het totale aantal doelpunten in die wedstrijd boven of onder het gegeven aantal komt. Dit is een zogenaamde over- of under weddenschap.

Als je het toernooi gaat volgen is het ook interessant om in te zetten op de uiteindelijke winnaar. Voor dit EK tippen wij Nederland en België. Andere wedvormen bij hockey zijn:

  • het aantal overtredingen
  • het aantal strafcorners tijdens de wedstrijd
  • de topscorer van de wedstrijd
  • het verschil in doelpunten

Bij grote toernooien doen de bookmakers hun best om een uitgebreid programma aan weddenschappen op te zetten.

Wedden op het EK Hockey

Het is van groot belang om te bepalen op wie je gaat wedden als je inzet op hockey. Kennis van de sport en het toernooi is van groot belang en zal profijt leveren.

Ook kennis over wanneer wel en niet in te zetten en wat goed quotering zijn is van belang.

Is de quotering van een bepaald team bijvoorbeeld 2,45 (is 2,45 keer je inleg bij winst) en ben je vrijwel zeker dat dit team gaat winnen, dan is inzetten een no-brainer. is de quotering slechts 1,55 (is 1,55 keer je inleg bij winst) en zijn de teams gelijkwaardig, dan kan je beter je geld in je zak houden. Het risico is te groot en de mogelijke winst stelt ook niet zoveel voor.