Home Wedden EK Handbal vrouwen

Wedden EK Handbal vrouwen

Het EK Handbal voor dames beleeft in december 2020 zijn 14e editie. Het toernooi wordt door twee landen georganiseerd, Denemarken en Noorwegen.

Alle grote bookmakers hebben een uitgebreid programma met weddenschappen voor dit geweldige handbaltoernooi. Slim inzetten kan zeer lucratief zijn.

EK Handbal Dames

Datum: 3 – 20 december 2020
Land: Noorwegen en Denemarken
Vooraf: Kwalificatie, 4 wedstrijden per land
Klassement: Europees kampioenschap

Deelnemers

Noorwegen en Denemarken zijn als gastlanden geplaatst. De overige deelnemers worden duidelijk na de kwalificatiewedstrijden in de eerste helft van 2020.

Wedden EK Hanbal vrouwen

Kwalificatie EK Handbal Dames

De Nederlandse handbaldames zitten in een groep met Spanje, Oostenrijk en Griekenland (Groep 1). De eerste twee landen uit de groep plaatsen zich voor het Europees kampioenschap.

Stand Groep 1

  Land Gespeeld-Punten Doelsaldo
1 Nederland 2-4 75-42
2 Spanje 2-4 61-40
3 Oostenrijk 2-0 46-50
4 Griekenland 2-0 36-76

 

Kwalificatiewedstrijden

26-09-2019
Nederland-Oostenrijk
Uitslag: 32-24

29-09-2019
Griekenland-Nederland
Uitslag: 18-43

26-03-202
Spanje-Nederland
Uitslag:

29-03-202
Nederland-Spanje
Uitslag:

27-05-202
Oostenrijk-Nederland
Uitslag:

31-05-202
Nederland-Griekenland
Uitslag:

Wedden op EK Hanbal

De eenvoudigste weddenschap is bij handbal gokken op de winnaar van een wedstrijd. Er zijn ook de zogenaamde ‘over/under’ weddenschappen. Hier zet je in op het totaal aantal doelpunten dat gemaakt wordt in een bepaalde wedstrijd. Bij handbal begint dat vaak bij 50,5. Je zet dan in op meer of minder dan 51 doelpunten. Bij een ‘over/under’ weddenschap worden alle doelpunten van beide teams op één hoop gegooid. Het maakt dus niet uit welk team wint of scoort. Spannend en populair onder mensen die graag een gokje wagen op handbal.

Je kunt ook inzetten op de winnaar van de eerste of tweede helft, de winnaar van een toernooi of een positieve of negatieve handicap op een team plaatsen.

 Denk ook eens aan:

  • Outright winnaar
  • Topscorer van het toernooi
  • Wedden op tweede en derde plaats
  • Handicap wedden (als er een duidelijk favoriet is)

Kanshebbers EK Hanbal dames

Na de winst op het WK eind 2019 in Japan hebben de Nederlandse dames zich definitief gevestigd in de top van het mondiale handbal. Ze zijn voor dit toernooi dan ook de favoriet. Denemarken als echt handbalnatie en tevens organiserend land is dat ook. Frankrijk is de huidige Europees kampioen en verdient daarmee ook een plek op de favorietenlijst.

Bookmakers over EK Handbal

De bookies tippen ook Nederland en Denemarken. Maar de bookmakers kijken ook naar de medaillespiegel, daar zien we dat Noorwegen met 7 keer toernooiwinst (uit 13 toernooien) het uitzondelijk goed doet. Noorwegen behoort dan ook volgens de bookmakers tot de favorieten.

Zocht je naar informatie over het EK handbal voor heren?