Wedden op het EK Handbal vrouwen in 2022

Het EK Handbal voor dames beleeft in november 2022 zijn 15e editie. Het toernooi wordt door drie landen georganiseerd: Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro

Alle grote bookmakers hebben een uitgebreid programma met weddenschappen voor dit geweldige handbaltoernooi. Slim inzetten kan zeer lucratief zijn.

EK Handbal Dames

Datum: 4 – 20 november 2022
Land: Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro
Vooraf: Kwalificatie, 4 wedstrijden per land
Klassement: Europees kampioenschap

Deelnemers

Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro zijn als gastlanden geplaatst. De overige deelnemers worden duidelijk na de kwalificatiewedstrijden in de eerste helft van 2022.

Wedden EK Hanbal vrouwen

Wedden op EK Handbal

De eenvoudigste weddenschap is bij handbal gokken op de winnaar van een wedstrijd. Er zijn ook de zogenaamde ‘over/under’ weddenschappen. Hier zet je in op het totaal aantal doelpunten dat gemaakt wordt in een bepaalde wedstrijd. Bij handbal begint dat vaak bij 50,5. Je zet dan in op meer of minder dan 51 doelpunten. Bij een ‘over/under’ weddenschap worden alle doelpunten van beide teams op één hoop gegooid. Het maakt dus niet uit welk team wint of scoort. Spannend en populair onder mensen die graag een gokje wagen op handbal.

Je kunt ook inzetten op de winnaar van de eerste of tweede helft, de winnaar van een toernooi of een positieve of negatieve handicap op een team plaatsen.

 Denk ook eens aan:

  • Outright winnaar
  • Topscorer van het toernooi
  • Wedden op tweede en derde plaats
  • Handicap wedden (als er een duidelijk favoriet is)

Kanshebbers EK

Handbal dames Na de winst op het WK eind 2019 in Japan hebben de Nederlandse dames zich definitief gevestigd in de top van het mondiale handbal. Ze zijn voor dit toernooi dan ook één van de favorieten. Denemarken als echt handbalnatie  is dat ook. Noorwegen is de huidige Europees kampioen en verdient daarmee ook een plek op de favorietenlijst.

Bookmakers over EK Handbal

De bookies tippen dan ook Noorwegen en Denemarken. Maar de bookmakers kijken ook naar de medaillespiegel, daar zien we dat Noorwegen met 7 keer toernooiwinst (uit 13 toernooien) het uitzonderlijk goed doet. Noorwegen behoort dan ook volgens de bookmakers tot de favorieten.

Zocht je naar informatie over het EK handbal voor heren?