Home Wedden EK Handbal mannen

Wedden EK Handbal mannen

Het EK Handbal voor heren beleeft in januari 2020 zijn 14e editie. Dit is de eerste keer dat er een EK handbal is waaraan 24 landen deelnemen.

Wil je een gokje wagen tijdens dit EK? Dat kan prima, alle grote bookmakers hebben een programma met weddenschappen voor dit geweldige handbaltoernooi.

 

EK Handbal heren

Datum: 9 – 26 januari 2020
Land: Oostenrijk, Noorwegen en Zweden
Plaatsten: Graz, Wenen, Trondhein, Gotenburg, Malmö, Stockholm
Klassement: Europees kampioenschap

Deelnemers

Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Spanje, Duitsland, Slovenië, Kroatië, Macedonië, Denemarken, Hongarije, Letland, Portugal, Frankrijk, Rusland, Tsjechië, Wit-Rusland, Polen, Zwitserland, IJsland, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Servië, Nederland, Oekraïne

Wedden EK handbal

Wedden op EK Hanbal

De eenvoudigste weddenschap is bij handbal gokken op de winnaar van een wedstrijd. Er zijn ook de zogenaamde ‘over/under’ weddenschappen. Hier zet je in op het totaal aantal doelpunten dat gemaakt wordt in een bepaalde wedstrijd. Bij handbal begint dat vaak bij 50,5. Je zet dan in op meer of minder dan 51 doelpunten. Bij een ‘over/under’ weddenschap worden alle doelpunten van beide teams op één hoop gegooid. Het maakt dus niet uit welk team wint of scoort. Spannend en populair onder mensen die graag een gokje wagen op handbal.

Je kunt ook inzetten op de winnaar van de eerste of tweede helft, de winnaar van een toernooi of een positieve of negatieve handicap op een team plaatsen.

 Denk ook eens aan:

  • Outright winnaar
  • Topscorer van het toernooi
  • Wedden op tweede en derde plaats
  • Handicap wedden (als er een duidelijk favoriet is)

Kanshebbers EK Hanbal

Nederland mag dan wel meedoen aan dit EK, maar de favoriet zijn ze zeker niet. Wat dat betreft is Nederland ook geen echt handbal-land. Denemarken is dat wel en die tippen wij dan ook als winnaar van dit toernooi. Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Duitsland zullen ons inziens strijden om de tweede plek.

Bookmakers over EK Handbal

De bookies tippen ook Denemarken. Mede gebaseerd op de historie van dit land tijdens grote eindtoernooien, de Deense mannen haalde in totaal al 6 keer het podium van een EK.

De bookmakers tippen Spanje als outsider. Spanje won in 2018 het EK en presteert eigenlijk altijd goed op een eindtoernooi.

Zocht je naar informatie over het EK handbal voor vrouwen?