Zenuwachtige Ryan Giggs moet kwalificatie EURO 2020 bewerkstelligen

Hoe de UEFA Nations League een dubbele kans biedt voor EK 2020 kwalificatie

EK Voetbal 2020. Ryan Giggs werd in januari aangesteld als nieuwe bondscoach van Wales. Afgelopen week debuteerde hij op de bank in de wedstrijd tegen China. Opvallend genoeg was de international zenuwachtiger dan tijdens zijn spelerscarrière.

‘’Ik ben als speler nooit echt nerveus geweest, maar dat is nu als bondscoach wel anders’’, aldus de 44-jarige Welshman, die als speler van Manchester United vrijwel alles won wat er te winnen viel.

‘’Als speler wil je juist een klein beetje nervositeit voelen, maar over het algemeen gesproken lukte mij dat niet’’, vertelde Giggs tegenover de Britse media. ‘’Het trainersvak levert daarentegen bij het minste of geringste al spanning op.’’

EK Voetbal 2020 eerste doel

Drie maanden geleden werd Giggs door de Welshe voetbalbond FAW aangesteld als opvolger van Chris Coleman. De voormalig linksbuiten tekende een contract voor vier jaar bij het land dat twee jaar geleden verrassend de halve finale haalde op EURO 2016. Aankomende zomer ontbreekt Wales op het WK Voetbal, waardoor kwalificatie voor het EK Voetbal 2020 het eerste doel is voor Giggs.

Zijn eerste wedstrijd heeft Giggs goed doorstaan. Onder zijn leiding werd er met 6-0 gewonnen van China. Enkele dagen later verloor het team van onder meer Gareth Bale met 0-1 van Uruguay. De kersverse bondscoach keek met genoegen terug op deze wedstrijden.

‘’Ik kan niet wachten tot het daadwerkelijk gaat beginnen voor mij. Ik ben er trots op om bondscoach van Wales te zijn en deze groep spelers te leiden. Ik ben nu twee maanden in dienst en voor dit soort evenementen doe ik het.’’

Wedden op EK Voetbal 2020

Bookmaker Mr Green verwacht niet dat Wales in staat is om echt een rol van betekenis te spelen op het EK Voetbal 2020. Een titel voor Wales staat genoteerd voor maar liefst @81.00. Een Europese titel voor België @8.00 of Nederland @15.00 is aannemelijker. Toch behoren ook deze landen niet tot de favorieten. Deze rol is weggelegd voor Duitsland @5.25 en Spanje @5.75.