Xavi Simons: de hoop van het Nederlands Elftal van de toekomst

EK Voetbal 2020: Robben sluit terugkeer in Oranje tijdens EURO 2020 niet uit

Voetbal Nieuws. Xavi Simons wordt gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Barcelona en aangezien het Nederlands Elftal momenteel minder presteert, wordt de pas veertienjarige Xavi door velen gezien als hoop voor de toekomst van Oranje.

‘’Ik begrijp het allemaal, aangezien Nederland in een flinke dip zit’’, aldus vader Regillio Simons, die zelf als profvoetballer in Nederland uitkwam voor onder andere NAC, Willem II en Fortuna Sittard.

‘’Misschien is het beter dat hij niet wordt genoemd, maar hij is natuurlijk wel één van de talenten. Het enige wat ik thuis zeg: ‘Je kunt er niks mee, je bent pas veertien. Jij speelt echt nog lang niet in het Nederlands elftal’’, aldus Simons, die benadrukt dat zijn zoon op dit moment alleen voor Oranje uit kan komen.

‘’Er valt nog niet echt te kiezen. Hij kan alleen voor Oranje uitkomen, omdat hij alleen een Nederlands paspoort heeft. Dan zou hij een Spaans paspoort moeten aanvragen. De Spaanse bond heeft al wel eens gebeld om te vragen hoe het zit. Hij is in Spanje opgegroeid, hij spreekt vloeiend Spaans en Catalaans. Ik zeg altijd: hij moet zelf beslissen. Maar ik zou het zeker begrijpen.’’

Wedden op EK Voetbal 2020

Bij de start van het EK Voetbal 2020 is Simons pas zeventien jaar, dus de kans is niet groot dat hij dan al zijn eerste eindronde gaat spelen. Wel is het te hopen dat we het Nederlands Elftal weer in actie te krijgen op het eerstvolgende EK.

Bij diverse bookmakers is het al mogelijk om in te zetten op jouw favoriet. Denk je dat Nederland het EK 2020 wint? Dan krijg je bij bookmaker Mr Green @15.00x het ingelegde bedrag terug. Duitsland en Spanje worden vooralsnog gezien als de twee topfavorieten voor de eindzege op EURO 2020.