Wesley Sneijder snijdt zijn reputatie aan flarden

Sneijder OranjeMet de loopbaan van Wesley Sneijder gaat het fantastisch. Althans, als we een loopbaan reduceren tot inkomen, roem en publiciteit. Geen dag gaat voorbij of Sneijder is in het nieuws. In 2011 was hij de best verdienende sporter van Nederlandse bodem. Hij vergaarde 12,1 miljoen euro, oftewel een kleine 50.000 euro per werkdag. Menig Nederlander wordt keihard door zijn baas uitgelachen, als hij een vergadering entert met de eis om 50.000 euro te krijgen. Per jaar.

Eind februari was Sneijder present in de Amsterdamse Bijenkorf, om het nieuwe uitshirt van Oranje te presenteren. Bijna niemand herkent nog Oranje of anders rood, wit en blauw in het pikzwarte shirt. De spelers van Oranje zullen weldra op het EK in de verzengende hitte van Charkov de neiging voelen om het rokende en smeulende shirt uit te trekken, want niks is dommer dan donker kleding dragen als het 30+ graden is. Sneijder vond het echter “een geweldig shirt”, want tja, sponsor Nike wil nou eenmaal dat Sneijder dat zegt.

En dan verschijnen Sneijder en zijn Spielerfrau en tv-presentator Yolanthe binnenkort in de Italiaanse editie van modeblad Vanity Vair. In een alvast uitgelekte foto staat het duo onder de douche, zodat de tatoo`s en haarimplantaten van Wesley minstens zoveel opvallen als het Zombie-achtige gefotoshopte lichaam van Yolanthe.

Via zijn account op Twitter maakt Sneijder ruzie met Italiaanse journalisten. Hij beet ze eind februari toe: “Italiaanse journalisten die denken dat ze goed kunnen vertalen, moeten terug naar school of gewoon stil zijn..”

Geld verdienen als water, sponsors naar de mond praten, modereportages maken, bitter zijn via Twitter: in het leven van Wes is er even geen plaats meer voor goed voetballen. Topsport vereist focus. De tennissende zusjes Venus en Serena Williams verloren de koppositie op de ranglijst toen ze modeshows en optredens tijdens gala`s belangrijk gingen vinden. De enige spotlights die op Sneijder zouden moeten schijnen, zijn de stadionlichten.

Het Algemeen Dagblad meldde begin maart dat geen enkele speler in de Serie A zo scheel schiet als Sneijder. De kleine middenvelder schoot tot dan toe 49 op goal en maakte maar één doelpunt. Maar hij is wel lekker bezig met de fotoshoots.

Gokmonitor voor het EK 2012

Nederland heeft nog steeds een quotering van 8,00 om het EK Voetbal 2012 te winnen en 3,00 om groep B te winnen.