Wedden op het EK 2016: België – Italië

België - Italië Wedden op het EK 2016

EK Voetbal 2016. België komt maandag 13 juni voor de eerste keer in actie op dit EK Voetbal 2016. Om 21.00 uur treden ‘de Rode Duivels’ aan tegen Italië. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Parc Olympique Lyonnais.

Maar liefst 15.000 Belgische fans zijn naar Lyon afgereisd om hun land in actie te zien op het EK Voetbal. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen, zeker wanneer je kijkt naar de spelers die Marc Wilmots ter beschikking heeft. Ondanks alle druk blijft Wilmots toch realistisch.

‘’We hebben een goede ploeg, absoluut, een van de beste die België ooit heeft gehad, maar een toernooi is van een andere dimensie. Je wint niet zo maar. Je bent van meer afhankelijk dan je eigen vorm, je krijgt te maken met scheidsrechterlijke beslissingen, rode kaarten, een bal tegen de paal, individuele fouten. Het enige dat wij kunnen doen, is zorgen dat we scherp zijn.
Bekijk hier het volledige wedstrijdschema EK Voetbal 2016 in Frankrijk.

Italië gaat leunen op defensie

De Italiaanse fans hebben weinig vertrouwen in een goede afloop van dit EK. In Italië wordt er zelfs gesproken over ‘het slechtste Squadra aller tijden’. Als we de media moeten geloven, dan zal Antonio Conte nog verdedigender gaan spelen dan dat we al van de Italianen gewend zijn.

Wilmots is echter niet blij met deze tactiek. ‘’Dit Italië is daardoor sterker dan ooit’’, vertelde Wilmots. ‘’Hun trainer heeft bewezen een uitstekende ploeg te kunnen smeden, met strijders die vechten voor elke centimeter.’’

Vierde ontmoeting op grote toernooien

België en Italië stonden drie keer eerder tegenover elkaar op een groot toernooi. ‘De Rode Duivels’ wachten nog op hun eerste overwinning, want er werd één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren tegen de Italianen.

Ondanks het feit dat Wilmots kan beschikken over een talentvolle selectie, zullen de Belgen het zwaar krijgen tegen Italië. De verliezend finalist van het EK Voetbal 2012 verloor namelijk slechts 2 van de 21 groepswedstrijden op een EK eindronde. De overige duels leverden tien zeges en negen gelijke spelen op.

Vermoedelijke opstelling België

België zal vanavond waarschijnlijk gaan aantreden met de volgende elf spelers: Thibaut Courtois; Laurent Ciman, Toby Alderweireld, Thomas Vermalen, Jan Vertonghen; Marouane Fellaini, Axel Witsel, Radja Nainggolan; Eden Hazard, Romelu Lukaku en Kevin de Bruyne.

Wedden op België – Italië

Bookmaker 888sport verwacht een spannend duel met België @2.59 als uiteindelijk winnaar. Gezien de verdedigende tactiek die Italië @3.35 gaat hanteren, zullen de doelpunten erg schaars zijn. Wij zetten in op een 1-0 @6.75 overwinning van België, met een treffer van Romelu Lukaku @3.35.