Voorspelling EK 2016: Engeland favoriet tegen Rusland

Engeland - Rusland Wedden op het EK 2016

EK Voetbal 2016. Na de middagpartij tussen Albanië en Zwitserland gaat het EK Voetbal 2016 in de avond verder met Poule B. Om 18.00 uur staat Wales – Slowakije op het programma, gevolgd door Engeland – Rusland om 21.00 uur.

Wales – Slowakije

Het succes van Wales, dat de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar dit EK Voetbal met 3-0 verloor van Zweden, zal op dit EK Voetbal 2016 vooral afhangen van één speler: Gareth Bale van Real Madrid. Daarnaast heeft Wales ook nog de beschikking over Aaron Ramsey, die zijn wedstrijden afwerkt bij Arsenal.

Tegenstander Slowakije, dat de beschikking heeft over Willem II-aanvaller Adam Nemec, is met meer vertrouwen afgereisd naar Frankrijk. In de laatste zeven wedstrijden werd er namelijk vier keer gewonnen en drie keer verloren. De meeste ogen zullen gericht zijn op Marek Hamsik van Napoli en aanvoerder Martin Skrtel, die actief is bij Liverpool.

Wales en Slowakije stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Beide wedstrijden stonden in het teken van de kwalificaties voor het EK Voetbal 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. De eerste partij werd met 5-1 gewonnen door Slowakije, maar Wales nam later in de kwalificatiereeks met 5-2 revanche voor deze nederlaag.

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema EK Voetbal 2016 in Frankrijk.

Wedden op Wales – Slowakije

Bookmaker 888sport verwacht niet dat Wales @3.00 haar debuutwedstrijd op een EK Voetbal winnend af gaat sluiten. Slowakije is met een notering van @2.85 de favoriet voor deze partij in Poule B. Wel verwachten wij dat vedette Bale @2.90 tot scoren komt voor zijn land, maar hij kan niet voorkomen dat Slowakije @2.85 er met een 1-3 overwinning @25.00 vandoor gaat.

Engeland – Rusland

Het Engeland van bondscoach Roy Hodgson kende een goede voorbereiding op het EK Voetbal 2016. De oefenwedstrijden tegen Turkije, Australië en Portugal werden namelijk alle drie gewonnen. Het is dan ook geen verrassing dat de verwachtingen hoog zijn voor ‘the Three Lions’, die met spelers als Wayne Rooney, Harry Kane en Manchester United-revalatie beschikken over een dodelijke aanval.

Tegenstander Rusland is voor de vierde achtereenvolgende keer actief op een EK Voetbal. De beste prestatie werd in 2008 geboekt onder leiding van Guus Hiddink. Mede dankzij een overwinning op Nederland werd toen de halve finale gehaald.

Voor dit EK heeft bondscoach Leonid Sloetski zich vooral gericht op spelers die actief zijn in de Russische competitie. CSKA Moskou is met zes spelers de hofleverancier, gevolgd door Zenit St Petersburg. Roman Neustädter van Schalke 04 is de enige speler die zijn wedstrijden niet speelt in de Premjer Liga.

Wedden op Engeland – Rusland

Gezien het verschil is kwaliteit is het aannemelijk dat Engeland @1.85 vanavond een maatje te groot is voor Rusland @5.15. Wij verwachten dat de stand bij rust nog gelijk is, maar dat Engeland na rust het verschil gaat maken @4.60. De grote man aan Engelse zijde, die ook uitgeroepen gaat worden tot Man of the Match, wordt in onze ogen Kane @4.60.