10 reden waarom we gaan winnen van Portugal, een voorbeschouwing

PORTUGAL NEDRLAND
Datum: 13 juni 2012
Hoe laat: 20:45 uur
Wat: EK poule wedstrijd
Stad: Charkov
Stadion: Metalist Satdion
Onze voorspelling: 0-3

17 juni 2012 staat Portugal – Nederland op het programma. De laatste poulewedstrijd voor het Nederlands Elftal, die we dik moeten gaan winnen. Er zijn minimaal twee doelpunten verschil nodig om door te gaan naar de kwartfinales. daarbij moet Duitsland winnen van Denemarken. Dit wordt een ware voetbalkraker. Lees de voorbeschouwing.

De top 10 reden waarom Nederland van Portugal gaat winnen.

1.
Portugal is echt niet zo goed. Heb je die verdediging gezien tegen Denemarken? Gatenkaas. Nog slechter dan onze verdediging. Daarbij gunnen de Portugezen elkaar nog minder dan de Nederlanders.

2.
Van Marwijk begrijpt eindelijk dat zijn schoonzoon (Mark van Bommel) niet goed genoeg meer is om mee te komen op dit niveau. Markje eruit (bedankt voor je dienst) en van der Vaart erin (al oogt die een paar kilootjes te zwaar). Bert laat eindelijk zijn oor hangen naar het volk, als het maar niet te laat is.

3.
De Duitsers zijn dom genoeg om het met Denemarken niet op een akkoordje te gooien. Die sufferds klappen er gewoon vol op en overrompelen de Denen, want die kunnen echt niet voetballen.

4.
De bookmakers denken ook dat we gaan winnen. Kijk maar (ahum).

5.
Zo goed als Mario Gómez lopen ze niet bij Portugal. De aanvaller van Duitsland en Real Madrid legde er maar mooi twee in tegen Nederland terwijl ie over de hele wedstrijd maar 22 seconden aan de bal is geweest. Hoezo rendement!

Voorbeschouwing Portugal Nederland met Johan Derksen6.
Omdat ik Johan Derksen graag nog een avondje voor lul wil zie zitten in zijn suffe oranje pak. Dat pak is zo fel dat zelfs zijn gezicht oranje opkleurt. Gelukkig is ome Johan wel positief ingesteld: “We moeten er rekening mee houden dat we eruit liggen, maar zolang er kansen zijn maken we een kans.” Een Cruijffiaanse formulering.

7.
We gaan van Portugal winnen omdat we geleerd hebben van die drama wedstrijd op het WK van 2006. Weet je het nog twee rode kaarten voor Nederland (Boulahrouz en van Bronckhorst). Verder trok de scheidsrechter maar liefst 16 keer geel en 4 keer rood. Dat nooit meer.

8.
Christiano Ronaldo is een misbaksel. Vervelend naar mannetje met zijn zielige haartjes. Bah. Dit is niet zijn toernooi en we verwachten ook niet veel van ‘m tijdens deze wedstrijd behalve dan dat ie een paar keer gaat liggen en dan janken om een gele kaart of penalty.

9.
Wat is Jan van Halst een negatieve eikel. Zit ie daar met dat tabletje naast leeghoofd van Gelder die nog nooit één journalistieke vraag heeft gesteld. En dan zegt Jantje over Huntelaar (die een klap uitdeelde): “Dat moet ie niet doen.” Nee Jan, dat moet ie wel doen. Huntelaar moet van zich af bijten en laten zien wie de baas is dan maken we kans.

10.
Klaas Jan Huntelaar. Onze held. Hij heeft er wel zin in en zal waarschijnlijk de hele wedstrijd spelen. Het vuur uit zijn sloffen. Klaas Jan heeft zin, hoop en vertrouwen dat we de kwartfinales gaan halen. Nou als hij het zegt.

Meer over het wedden op Portugal Nederland.