Voorbeschouwing Nederland Duitsland

Datum: 13 juni 2012
Hoe laat: 20:45 uur
Wat: EK poule wedstrijd
Stad: Charkov
Stadion: Metalist Satdion
Capaciteit: 38.633
Onze voorspelling: 1-0

13 juni 2012 staat er weer een Nederland – Duitsland op het programma. De tweede poulewedstrijd voor het Nederlands Elftal. Een heuse voetbalkraker uit de buitencategorie. In dit artikel: historie Nederland – Duitsland, stand bij de bookmakers en onze opine en voorbeschouwing van de wedstrijd.

Bookmakers Nederland tegen Duitsland

Door: Bwin, Unibet, 888 sport Realtime standen.

Duidelijk is dat bij de bookmakers Duitsland favoriet is. In onze ogen niet terecht. Nederland mag dan zijn eerste poulewedstrijd hebben verloren maar Duitsland bakte er ook niet veel van tegen Portugal. Het won met een gelukkige goal van Gomez.

Geschiedenis

Voorbeschouwing Nederland Duitsland ek 2012Nederland en Duitsland speelden al 38 keer eerder tegen elkaar. Nederland won slechts 10 van de 38 keer. Duitsland won 14 keer, ook werd er 14 maal gelijk gespeeld. Het onderling doelsaldo is Nederland: 63, Duitsland: 75.

De laatste wedstrijd was een oefenduel in voorbereiding op dit EK, op 15 november 2011. Nederland werd toen wakker geschud en verloor dik met 3-0.

Het zou leuk zijn als we eens met vette cijfers van de Duitserse zouden winnen zodat we ons trauma van 1974 eindelijk kunnen vergeten.

Onze voorbeschouwing

Vet zenuwachtig zijn we. Hoe gaat dit aflopen als Nederland verliest dan is het zo goed als einde EK en kan Bert van Marwijk opzoek naar een andere baan. Winnen we dan staan we met één been in de kwartfinale. Toch zijn we licht optimistisch.

Duitsland speelde echt niet geweldig tegen Portugal en heeft een relatief jonge ploeg met weinig ervaring op een groot toernooi. ++ voor NL dus. Wij verwachten veel spanning in een harde wedstrijd die uiteindelijk zal eindigen in een 1-0 overwinning voor NL. Fingers crossed!

Meer over: wedden op Nederland tegen Duitsland.