UEFA wil esports competitie organiseren rondom EK Voetbal 2020

Nations League gaat meetellen voor kwalificaties EK 2020

EK Voetbal 2020. De UEFA wil rond het Europees Kampioenschap Voetbal in 2020 een esports competitie organiseren. De Europese voetbalorganisatie zoekt een bedrijf dat verantwoordelijk wordt voor het gehele Esports Tournament.

De UEFA heeft een oproep op zijn website geplaatst over het Esports Tournament. Het is de bedoeling dat de gekozen organisator voor alle aspecten van het evenement verantwoordelijk wordt, zoals het evenement zelf, de live-uitzending daarvan en het verzamelen van data.

Online en offline wedstrijden

Het Esports Tournament gaat uit online kwalificatierondes en daaropvolgend een fysiek evenement bestaan. De reclame, marketing en promotie moeten gebeuren volgens de richtlijnen van de UEFA. Waar en wanneer het evenement exact plaats zal vinden en welke games er gespeeld gaan worden, is nog niet duidelijk.

Wedden op EK 2020

Het ‘echte’ EURO 2020 zelf zal plaatsvinden in twaalf steden verspreid door heel Europa, van 12 juni tot en met 12 juli 2020. De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam zal onder andere dienen als stadion voor het Europees Kampioenschap Voetbal. In de thuishaven van Ajax worden drie groepswedstrijden en één achtste finale gespeeld.

Bij diverse bookmakers is het nu al mogelijk om een weddenschap te plaatsen voor het EK Voetbal 2020. Bookmaker Mr Green heeft Duitsland en Frankrijk aangewezen als favoriet. Een eindzege voor één van deze landen is goed voor een odd van 6.00. Het Nederlands Elftal moet het doen met een rol als outsider @15.00.