Titelhouder Portugal hoopt rol van betekenis te spelen op EK 2020

Nations League gaat meetellen voor kwalificaties EK 2020

EK Voetbal 2020. Portugal begint over twee jaar als titelverdediger aan het EK Voetbal 2020. Het team van onder andere Cristiano Ronaldo zal zo lang mogelijk mee willen doen om deze titel te prolongeren.

De Portugezen werden in 2016 Europees kampioen, door in de finale af te rekenen met gastland Frankrijk. Invaller Eder maakte in de 109e minuut de 1-0, wat later de winnende goal bleek te zijn. Het betekende de eerste Europese titel voor Portugal.

EK historie Portugal

‘Selecao das Quinas’ wist zich in 1984 voor de eerste keer te kwalificeren voor een Europees Kampioenschap. In Frankrijk wist Portugal meteen de halve finale te halen. Vervolgens duurde het tot 1996 voordat Portugal opnieuw een EK-eindronde haalde.

Tijdens EURO 2000, het enige eindtoernooi dat in Nederland en België is georganiseerd, haalde Portugal de halve finale. Vier jaar later bereikten de Portugezen zelfs de finale. In eigen land ging de finale verrassend verloren tegen Griekenland.

Gedurende de laatste drie EK’s slaagde Portugal er steeds in om een rondje verder te komen. In 2008 was de kwartfinale het eindstation, gevolgd door de halve finale in 2012 en de eerste Europese titel in 2016.

Is Ronaldo actief op EURO 2020?

De grote vraag is natuurlijk of we Ronaldo terug gaan zien op het EK 2020. De sterspeler van Portugal is tijdens het eerstvolgende EK alweer 35 jaar oud. Mocht Ronaldo nog net zo fit zijn als nu, dan is het aannemelijk dat we hem nog een keer in actie zien komen op een EK. Gezien zijn leeftijd zal het waarschijnlijk wel het laatste kunststukje zijn in het shirt van Portugal.

Wedden op EK Voetbal 2020

Portugal begint als titelhouder aan het EURO 2020, dat wordt afgewerkt in dertien verschillende landen. Onze bookmakers verwachten echter niet dat Portugal over twee jaar mee gaat doen om de titel. Een nieuwe Europese titel staat bij bookmaker Mr Green namelijk genoteerd voor @15.00.