Ryan Babel wil via Fulham in beeld blijven bij Oranje

EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland - Zweden

Voetbal nieuws. Ryan Babel is terug in de Premier League. De 32-jarige aanvaller heeft Besiktas verlaten en tot aan het einde van het seizoen getekend bij Fulham, de nummer negentien van de Engelse competitie.

Mocht de samenwerking van beide kanten bevallen, dan plakt de 54-voudig Oranje-international er na dit seizoen nog een jaar aan vast bij de club uit Londen. Babel gaat met de ploeg van manager Claudio Ranieri strijden tegen degradatie. Op die manier hoopt hij in beeld te blijven bij het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman.

In beeld

Wanneer Babel met Fulham degradeert en volgend seizoen in de Championship komt te spelen, lijken zijn kansen bij Oranje kleiner te worden. “Met de keuze voor Fulham de komende zes maanden zorg ik er juist wel voor in beeld te blijven bij Oranje. Mijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht had ook andere aanbiedingen voor veel geld in de bekende verre landen, maar samen met hem en mijn vader had ik al besloten om op topniveau te blijven spelen”, legt Babel uit in een interview met De Telegraaf. “Van bondscoach Ronald Koeman heb ik veel vertrouwen gekregen en ik hoop hem daarvoor terug te betalen door te helpen bij het winnen van de Nations League.”

Wedden op EK voetbal

Nederland en Babel zijn nog niet zeker van het EK 2020, maar toch is het al mogelijk om een weddenschap te plaatsen. Niet titelverdediger Portugal @15.00, maar Frankrijk @6.00 en Duitsland @6.00 zijn de grote favoriet voor EURO 2020. Ook is het mogelijk om in te zetten op Nederland en België. Een tweede titel voor Oranje staat genoteerd voor @15.00, terwijl op België een notering van @8.00 staat.