Rode Duivel Lukaku stopt mogelijk na EK Voetbal 2020

EK voetbal 2020: De Rode Duivels ruiken hun kans op het komende EK

EK Voetbal Nieuws. Romelu Lukaku heeft in een interview met Business Insider een opvallende uitspraak gedaan over zijn toekomst bij het nationale team van België. De pas 25-jarige Lukaku overweegt na het EK van 2020 al een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten.

“Ik denk dat ik stop na het EK”, aldus de Belgische topscorer van het WK 2018. “Tot die tijd wil hij de jongere generatie nog niet van wijze lessen voorzien. “Ik ben 25, ik ben nog niet eens op mijn allerbest. Dus ik zie ze momenteel nog als competitie, omdat ze mijn plaats proberen af te pakken en die wil ik nog niet aan hen afstaan. Dus nog twee twee jaar en dan kunnen ze hem hebben.”

Hoge verwachtingen

Lukaku wil op zijn mogelijk laatste eindronde weer minstens de halve finales halen, want na het afgelopen WK vindt hij dat de halve finale minstens de doelstelling moet zijn. “Ons land moet elk groot toernooi in de halve finales komen en vanaf daar moet je verder. Je gaat ervoor om het hele toernooi te winnen, maar je gaat niet voor minder dan de halve finale”, vertelt Lukaku.

De aanvaller van Manchester United maakte in maart 2010 op slechts 16-jarige leeftijd zijn debuut voor de nationale ploeg. Acht jaar later heeft hij veertig keer gescoord in 75 interlands, waarmee hij topschutter aller tijden is van de Rode Duivels.

Wedden op EK Voetbal 2020

België heeft zich nog niet weten te plaatsen voor EURO 2020, maar toch is het bij diverse bookmakers al mogelijk om een voorspelling te plaatsen voor de Rode Duivels. Een eerste EK-titel voor de Belgen, die worden gezien als gevaarlijke outsider, staat genoteerd voor @8.00.

Frankrijk @6.00, Duitsland @6.00 en Spanje @6.25 zijn de drie topfavorieten voor het EK Voetbal 2020. Van het Nederlands Elftal, dat er na twee gemiste eindronden eindelijk weer eens bij hoopt te zijn, wordt niet veel verwacht. Een titel voor Oranje is goed voor @15.00x het ingelegde bedrag.