Red Arjan Robben van de ondergang

Robben egoïstArme Arjen Robben. Ligt hij niet in de lappenmand met blessures aan zijn dijen, spieren, hiel, wreef of vingernagels, dan wordt hij wel belaagd door de pers. Of zijn eigen directeur, Franz Beckenbauer, president van Bayern Munchen waar Robben voor speelt, noemt Robben een egoïst.

“Zoals vele anderen denkt hij vooral aan zichzelf. Hij moet nagaan wat hij voor het team kan betekenen”, zegt Beckenbauer. Hij deed zijn uitspraken op de Duitse televisiezender Sky. “Der Kaiser” weet waar hij het over heeft. Hij pakte op 31-jarige leeftijd de koffers en ruilde Bayern Munchen in voor de club New York Cosmos. Daar ging de voormalige libero heus niet spelen vanwege de geweldige Amerikaanse competitie, of omdat hij vanuit de VS van nog meer waarde kon zijn voor het Duitse voetbal. Integendeel. Franz vertrok naar New York voor de poen en werd nooit meer geselecteerd voor Die Nationalmannschaft.

Beckenbauer Robben ruzieHet Engelse gezegde “It takes one to know one” gedachtig, legt Beckenbauer haarfijn uit wat er mankeert aan de Bedumse dribbelaar. “Als hij een goede actie maakt of scoort rent hij niet naar degene toe die het voorbereidende werk heeft verzorgd.” Als pleister op de wond verklaart hij dat de club het contract met Robben desondanks wel wil verlengen. Ja, dat spreekt voor zich. Hoe langer het contract nog geldig is, hoe hoger de transferprijs die Beckenbauer kan bedingen voor Ego Robben.

Rafael van der Vaart verdedigt zijn maatje in Oranje. “Arjen speelt precies hetzelfde als tijdens zijn eerste jaren bij Bayern. Hij scoorde toen echter vaker. Ze moeten hem laten spelen zoals hij gewend is, anders profiteren ze niet van zijn unieke kwaliteiten.”

De ultieme wraak op de onvriendelijke woorden van Beckenbauer kan Robben zelf nemen. Niet door hattricks met de hak en knie te maken voor Bayern. Nee, want dan zal Beckie de triomf opeisen en verklaren dat hij er in is geslaagd om Robben te prikkelen. Op 22 mei 2012 staat een oefenwedstrijd gepland tussen Oranje en Bayern Munchen. Ooit vergalden de Duitsers de afscheidswedstrijd van Cruyff. Het werd 0-8. Laat Nederland dit oefenduel uiterst serieus nemen. Ambitie: 8-0. Alle ballen op Robben.

Gokmonitor

Nederland staat nog steeds op een quotering van 8,00.