Portugal gastheer eerste eindronde Nations League

Nations League gaat meetellen voor kwalificaties EK 2020

Nations League. Dankzij de winst in Groep 3 is duidelijk dat de finale van de eerste Nations League wordt afgewerkt in Portugal. Vooraf was afgesproken dat de winnaar van deze groep gastheer zou zijn van de Nations League eindronde in de zomer van 2019.

In die finaleronde waarin de vier groepswinnaars van Divisie A het in een halve finale en finale tegen elkaar opnemen is geen EK-ticket te verdienen, maar wel eeuwige roem en een flink geldbedrag: zes miljoen euro voor de winnaar. De verliezend finalist krijgt 4,5 miljoen euro, terwijl de nummers drie en vier ook nog respectievelijk 3,5 miljoen en 2,5 miljoen euro overgemaakt krijgen.

Cruciaal duel Nederland

Oranje plaatst zich bij minimaal een gelijkspel tegen Duitsland voor de eindronde in Portugal. België moet in het onderlinge duel van vandaag Zwitserland van zich afhouden in Groep 2 en vanuit Groep 4 mag Engeland zich melden in Portugal. De Engelsen wonnen vanmiddag hun onderlinge duel tegen Kroatië.

In totaal zou de KNVB 10,5 miljoen euro kunnen overhouden aan de Nations League. De 2,25 miljoen euro voor deelname aan Divisie A is al binnen, de groepswinst zou nog eens een bonus van 2,25 miljoen euro opleveren. In de eindronde is dan dus minimaal 2,5 miljoen euro en maximaal zes miljoen euro extra te verdienen.

Wedden op Nations League

Het Nederlands Elftal @4.10 speelt morgen haar laatste groepswedstrijd in de Nations League. Om 20.45 uur is Duitsland @1.85 de tegenstander in Gelsenkirchen. Wij verwachten een spannend duel dat uiteindelijk in een gelijkspel @3.70 gaat eindigen. Frenkie de Jong @15.00 zal het eerste doelpunt voor Oranje voor zijn rekening nemen. Dit is voldoende voor het team van Ronald Koeman om zeker te zijn van groepswinst in Divisie A.