Oostenrijk – Nederland EK voetbal 2016 oefeninterland

Oostenrijk - Nederland oefeninterland

EK 2016 oefeninterland: Oostenrijk – Nederland. Zaterdagavond 4 juni neemt Oranje het op tegen Oostenrijk in het Ernst Happel Stadion in Wenen. Voor Nederland is het de laatste interland van dit seizoen, terwijl Oostenrijk nog minimaal drie wedstrijden speelt op het EK Voetbal 2016.

Het Nederlands Elftal en Oostenrijk nemen het voor de negentiende keer tegen elkaar op. Van de voorgaande achttien ontmoetingen wist Oranje er acht te winnen, tegenover zes overwinningen van Oostenrijk. De laatste confrontatie stond vijf jaar geleden op het programma en eindigde in een 3-1 overwinning voor Nederland.

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema EK Voetbal 2016 in Frankrijk.

Berghuis opnieuw in opstelling Nederland

Bondscoach Danny Blind was na de wedstrijd tussen Polen en Nederland erg te spreken over het optreden van Steven Berghuis en Kenny Tete. Hierdoor is het aannemelijk dat dit duo ook tegen Oostenrijk in de basisopstelling staat.

‘’Berghuis heeft zijn rol prima ingevuld, was goed tussen de linies aanspeelbaar, vond vaak de diepte, gaf een mooie assist bij het doelpunt van Vincent Janssen en hij en Tete vonden elkaar goed. Zoals op links ook Quincy Promes en Jetro Willems elkaar voetballend aardig konden vinden’’, aldus Blind.

Mochten Berghuis en Promes ook daadwerkelijk starten, dan betekent dit dat Manchester United-ster Memphis Depay opnieuw genoegen moet nemen met een plaats op de bank. ‘’Het is duidelijk dat we met Berghuis op de flank een alternatief erbij hebben en daar ben ik blij om.’’

Vermoedelijke opstelling Nederland: Cillessen, Tete, Bruma, Van Dijk, Willems, Strootman, Bazoer, Wijnaldum, Berghuis, Janssen en Promes.

Oostenrijk richt zich op EK Voetbal 2016

Voor Oostenrijk wordt de oefeninterland tegen Oranje de laatste test richting het EK Voetbal 2016. Het team van bondscoach Marcel Koller, die maar liefst vijftien spelers uit de Duitse competitie heeft opgeroepen, is in Frankrijk ingedeeld in een groep met Portugal, IJsland en Hongarije. In de laatste oefenwedstrijd werd er nipt gewonnen van het nietige Malta: 2-1. De doelpunten van Oostenrijkse zijde kwamen van Marko Arnautovic en Alessandro Schöpf.

Nederland gaat winnen van Oostenrijk

Bookmaker 888sport vindt dat er geen verschillen zijn tussen Nederland @2.60 en Oostenrijk @2.60 en verwacht daarom dat het duel eindigt in een gelijkspel @3.35. Wij denken zelf dat het een open wedstrijd wordt waarin beide teams scoren @1.87, maar Oranje uiteindelijk met 1-2 wint @10.50.