Nederlands Elftal speelt oefenwedstrijd tegen EK kampioen Portugal

EK Voetbal 2020: Robben sluit terugkeer in Oranje tijdens EURO 2020 niet uit

Voetbal Nieuws. Komende voetbalzomer zien we Oranje helaas niet schitteren op het WK 2018. Wel speelt Nederland dit seizoen nog een aantal interessante oefenwedstrijden. Maandag 26 maart is regerend Europees Kampioen Portugal de tegenstander.  

Enkele dagen na de met 1-0 verloren oefeninterland tegen Engeland, zit Ronald Koeman voor de tweede keer op de bank bij Oranje. Met het Portugal van wereldtopper Cristiano Ronaldo treft het Nederlands Elftal opnieuw een tegenstander van formaat.

Het Zuid-Europese land wist zich via de play offs te plaatsen voor de WK-eindronde in Rusland. Op het WK 2018 is ‘Selecao das Quinas’ gekoppeld aan Spanje, Marokko en Iran. Door de Portugezen wordt dit gezien als een poule met goede kansen op een plaats bij de laatste zestien.

Nederland heeft het moeilijk tegen Portugal

De winnaar van het EK 2016 mag met recht een angstgegner genoemd worden voor het Nederlands Elftal. Slechts één van de twaalf onderlinge confrontaties werden gewonnen, tegenover zeven zeges voor Portugal, dat als titelverdediger geen gastheer is voor EURO 2020.

Vijf jaar geleden stonden de twee voetballanden voor het laatst tegenover elkaar. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De doelpunten in deze wedstrijd kwamen op naam van Kevin Strootman en Cristiano Ronaldo. Met een gerenoveerde selectie hoopt Oranje ditmaal wel als winnaar van het veld te stappen.

Belangrijkste oefenwedstrijden

Maandag 26 maart
13.35 uur: Wales – Uruguay
18.00 uur: Bulgarije – Kazachstan
19.00 uur: Albanië – Noorwegen
20.30 uur: Portugal – Nederland

Dinsdag 27 maart
18.00 uur: Rusland – Frankrijk
20.00 uur: Denemarken – Chili
20.45 uur: Duitsland – Brazilië
21.00 uur: Engeland – Italië
21.30 uur: Spanje – Argentinië

Wedden op Portugal – Nederland

Bij bookmaker Mr Green is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op vriendschappelijke interland. Portugal @2.16 wordt gezien als favoriet in de wedstrijd tegen Nederland @3.35. Wij verwachten zelf dat Nederland in staat is om met 1-2 @11.50 te winnen in Genève. Een andere interessante ontmoeting om in de gaten te houden is de interland tussen Wereldkampioen Duitsland en het sterke Brazilië.