Nederlands Elftal: Koeman gaat team bouwen rondom viertal spelers

Nations League gaat meetellen voor kwalificaties EK 2020

Nederlands Elftal. Jasper Cillessen, Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ryan Babel lijken nu al zeker van een basisplaats tijdens de Nations League, die in september 2018 van start gaat. Dit werd deze week door De Telegraaf geconcludeerd.

Voorafgaand aan het oefenduel met Italië, dat in 1-1 eindigde, wilde Ronald Koeman nog niets loslaten over het vaste geraamte van zijn elftal. “Dan moet ik voor deze wedstrijd al zaken benoemen, die ik liever erna bespreek. Na Italië wijs ik mijn eerste doelman aan. Maar dat kan ook pas in september zijn”, aldus Koeman.

Aantal posities nog niet ingevuld

Volgens het nieuwsblad lijken ook Matthijs de Ligt en Memphis Depay zeker van een plaats bij de eerste elf. Naast de spelers die al zeker lijken van hun positie, blijven er ook nog een aantal plekken in het team over die nog ingevuld moeten worden.

Zo is de derde centrale verdediger nog niet helemaal bekend. Daley Blind en Stefan de Vrij zullen onderling uit moeten maken, wie naast Van Dijk en De Ligt zal plaatsnemen. Ook op de twee backplaatsen is er nog geen speler die zeker is van zijn plaats. Kenny Tete stond aan de rechterzijde in het duel met Slowakije en Hans Hateboer startte tegen Italië als rechtsback. De oud-speler van FC Groningen had het echter erg moeilijk tegen Lorenzo Insigne.

Daarnaast zijn er naast Wijnaldum nog twee plaatsen vrij op het middenveld. Tonny Vilhena lijkt in ieder geval aanspraak te kunnen gaan maken op een vaste plaats. Voor de derde positie komen Kevin Strootman, Ruud Vormer en Marten de Roon in aanmerking.

Wedden op EK Voetbal

Hoewel het EK Voetbal 2020 pas over twee jaar van start gaat en de kwalificatieperiode nog niet is begonnen, is het al wel mogelijk om een weddenschap te plaatsen op jouw favoriete land. Denk je dat Oranje, net als in 1988, opnieuw Europees Kampioen gaat worden? Dan krijg je @15.00x het ingelegde bedrag terug.

Bookmaker Mr Green heeft Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 aangewezen als favoriet voor het eerstvolgende EK. Frankrijk @6.50 en België @8.00 worden gezien als gevaarlijke outsiders voor EURO 2020.