Nederland stijgt opnieuw op FIFA Wereldranglijst

Hoe de UEFA Nations League een dubbele kans biedt voor EK 2020 kwalificatie

Nederlands Elftal. Onder Ronald Koeman is Oranje gestegen naar de zeventiende plaats op de nieuwe FIFA ranglijst. Het Nederlands Elftal profiteert van de daling van Kroatië en vrije val van Tunesië.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat Nederland terug te zien is in de top 15 van de wereld. Colombia en Mexico zijn namelijk binnen handbereik, maar komen deze zomer wel in actie op het WK 2018. Overigens zijn Nederland en Chili de enige twee teams in de top 20 die zich niet wisten te plaatsen voor het WK Voetbal.

Kwalificatie EK Voetbal 2020

Het Nederlands Elftal komt in september pas weer in actie. Eerst wacht de oefenwedstrijd tegen WK-ganger Peru, waarna de belangrijke confrontatie tegen Frankrijk op het programma staat. Dit is de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League. Naast Frankrijk is ook Duitsland de tegenstander in deze landencompetitie.

Mocht Nederland niet via de Nations League een ticket voor het EK Voetbal 2020 weten te pakken, dan wacht nog het reguliere kwalificatietoernooi. Hiervoor worden in totaal tien poules geformeerd, waarbij de nummers één en twee zich plaatsten voor EURO 2020.

Wedden op EK Voetbal

Mocht het Nederlands Elftal zich via de Nations League of het reguliere kwalificatietoernooi plaatsen voor het EK Voetbal 2020, dan is de eerste eindronde sinds het WK 2014. Bij diverse bookmakers is het nu al mogelijk om een weddenschap te plaatsen op jouw favoriete land.

Denk je dat Oranje de tweede EK titel ooit weet te winnen? Dan keert Mr Green @15.00x je inleg uit. Het is minder risicovol om te wedden op een van de grote kanshebbers. Echter is je winst dan ook een stuk lager. Duitsland is met een odd van @5.25 namelijk de grote favoriet voor het EK Voetbal 2020.