Nederland komende weken toneel voor EK vrouwen 2017

Nederland komende weken toneel voor EK vrouwen 2017

EK vrouwen 2017. Het zou geen enkele echte voetballiefhebber mogen zijn ontgaan, maar de komende weken is Nederland het toneel waarop het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal zich zal afspelen.

Nederland is gastvrouw en de Nederlandse dames worden, naast Duitsland (Groep B), Engeland (Groep D) en Frankrijk (Groep C) bovendien tot de beste teams gerekend.

“Nederland heeft op dit moment de beste ploeg. We hebben de beste aanval, iedereen is fit en het thuisvoordeel geeft vleugels,”

Nederland gaat winnen

Volgens oud-Bondscoach Vera Pauw gaat Nederland zelfs winnen Dat zei ze gisteren toen ze te gast was in de Avondetappe. “Nederland heeft op dit moment de beste ploeg. We hebben de beste aanval, iedereen is fit en het thuisvoordeel geeft vleugels,” zei de vrouw die in 2009 voor de doorbraak van het vrouwenvoetbal in Nederland zorgde. Oranje stond toen onder haar leiding in de halve finale op het EK in Finland.

Van 2004 tot 2010 was zij de Nederlandse oefenmeesteres. Nadien was ze nog bondscoach in Schotland, Rusland en Zuid-Afrika Ervaring en inzicht genoeg dus. “Alles wijst erop dat het nu gaat gebeuren,” aldus Pauw die ook constateert dat andere ploegen die normaal een bedreiging kunnen zijn, last hebben van een vormdip.

Oranje Leeuwinnen staan als sterk team op het veld

“Noorwegen bijvoorbeeld zit in een dal, en dat geldt voor meer landen,” zei Pauw. Noorwegen is de eerste tegenstandster van de Nederlandse vrouwen in de openingswedstrijd van het EK Vrouwen in Utrecht. Oranje is als gastland ingedeeld in Groep A waar ze groepsleider zijn, en dus mogen ze de aftrap nemen voor het UEFA vrouwenvoetbalfeest.

Behalve Noorwegen, maken ook Denemarken en België deel uit van Groep A. Met ervaren speelster als Vivianne Miedema, Lieke Martens en Mandy van den Berg én de geweldige trainster Sarina Wiegman staat de Oranje Leeuwinnen de komende weken als een sterk team op het veld.

Vrouwenvoetbal wint aan populariteit

Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder, ook in Nederland. Clubs krijgen steeds meer aanmeldingen van meisjes en de competities worden groter en het niveau steeds hoger. Dat Nederland het EK voor vrouwen heeft binnengehaald zal er voor zorgen dat het vrouwenvoetbal een nog grotere vlucht gaat halen. In Nederland zijn er nu bijna 138.5000 vrouwen en meisjes die voetballen, een stijging van 4,23%.

Over de laatste vijf seizoenen genomen is de toename zelfs ruim 20%. De KNVB hoopt dat Nederland over een paar jaar 150.000 voetballende meisjes en vrouwen telt. De winst op het Europees kampioenschap vrouwen onder 19 en het EK dat nu in Nederland plaatsvindt, zal veel meisjes en vrouwen inspireren.

Toch is er helaas weinig aandacht voor het Europese titelstrijd onder de vrouwen, zelfs op gerenommeerde voetbalsites. Tijdens de laatste wereldkampioenschappen en Olympische spelen wonnen de voetbalvrouwen veel mannelijke kijkers voor zich die verrast en diep onder de indruk waren door het goede spel en techniek. Het vrouwenvoetbal is de kinderschoenen ontgroeid en verdient alle aandacht.

Favorieten Women’s EURO 2017

Ondanks de goede vooruitzichten voor de Oranje Vrouwen, wordt Nederland bij de bookmakers nog niet echt gezien als grote kanshebber. Duitsland (2.80) is favoriet, gevolgd door Frankrijk (3.75), Engeland (9.00) en zelfs Zweden (10.00). Ook Nederland noteert 10.00 – een goed moment om een gokje te wagen dus!