Nederland heeft grote kans op geplaatste status EK-loting

Nederland komende weken toneel voor EK vrouwen 2017

EK Voetbal Nieuws. Oranje is sterk begonnen aan de nieuwe Nations League. Na de overwinning op aartsrivaal Duitsland lonkt een beschermde status voor de kwalificatiereeks van het EK Voetbal 2020.

Bij het indelen van de potten gaat de UEFA namelijk uit van de rangschikking in de Nations League. De toptien bij de ranglijst loot als groepshoofd mee. Dit betekent dat twee van de twaalf landen in Divisie A genoegen moeten nemen met een plek in pot 2.

Op deze algemene rangschikking staat Oranje momenteel zevende met drie punten uit twee wedstrijden. Kroatië en IJsland zijn de landen die onderaan staan in Divisie A. Als Nederland deze stand vasthoudt, ontloopt het bij de loting toplanden als Spanje en België.

Loting kwalificatie EK 2020

De loting voor de reguliere kwalificatiereeks van EURO 2020 wordt op zondag 2 december verricht in Dublin. Er zullen tien groepen worden geformeerd: vijf van vijf landen en vijf van zes landen.

Het staat al vast dat de vier poulewinnaars van Divisie A in de Nations League in een poule met vijf landen belanden. Deze teams zijn namelijk al extra belast met de eindronde van het nieuwe landentoernooi in de zomer van 2019.

De top twee van elke kwalificatie poule kwalificeert zich rechtstreeks voor het EK, de resterende vier tickets worden in het voorjaar van 2020 verdeeld in play-offs. Hierbij komt de Nations League weer om de hoek kijken. Als Oranje via de reguliere kwalificatie route naast een ticket grijpt, krijgt het een herkansing als de andere landen in Divisie A wél hun favorietenrol waarmaken.

Wedden op EK Voetbal

Hoewel het EK 2020 nog erg ver weg is, is het al wel mogelijk om een weddenschap te plaatsen op jouw favoriete land. Duitsland @6.00 en Frankrijk @6.00 worden op dit moment gezien als topfavorieten voor het EK Voetbal 2020. Van het Nederlands Elftal wordt een heel stuk minder verwacht. Op een tweede EK-titel van Oranje staat een odd van @15.00.