Engeland kijkt uit naar Nations League finaleronde

Nations League gaat meetellen voor kwalificaties EK 2020

Engeland heeft de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK 2020 net achter de rug, maar de blik gaat ondertussen ook al langzaam op de finaleronde van de Nations League in juni. Aanvoerder Harry Kane vindt dat toernooi van groot belang.

Engeland neemt het op 6 juni in de halve finales van de Nations League op tegen het Nederlands elftal. Portugal en Zwitserland, de andere twee groepswinnaars in de A-divisie, spelen in de andere halve eindstrijd tegen elkaar.

“Het komt niet vaak voor dat je in het shirt van Engeland de kans krijgt een prijs te winnen”, vertelde aanvaller Kane. “Mocht dat lukken, dan is het wat mij betreft een beter jaar dan 2018, toen we de halve finales van het WK bereikten.”

Engeland veroverde in 1966 voor de eerste keer en tot dusver enige keer de wereldtitel en bleef sindsdien zonder toernooizege. ‘The Three Lions’ bereikten vorige zomer in Rusland weliswaar voor het eerst in 28 jaar de halve finales van het WK, maar Kroatië bleek toen na verlenging te sterk.

Kane, die zich op het WK met zes treffers tot topscorer kroonde, legt de lat nu hoger. “Hopelijk kunnen we dit jaar wél een prijs in de wacht slepen. 2018 was natuurlijk een fantastisch jaar voor mij, maar het belangrijkste is dat we toernooien winnen. We willen de fans blij en trots maken.”