Nations League: Frankrijk wil eerst winnen van Oranje en daarna feesten

Hoe de UEFA Nations League een dubbele kans biedt voor EK 2020 kwalificatie

Nations League 2018. Frankrijk speelt vanavond om 20.45 uur de eerste wedstrijd in eigen land sinds de gewonnen WK finale. Het team wacht daarom nog een mooie huldiging, maar eerst moet er gewonnen worden van het Nederlands Elftal.

Frankrijk is afgelopen donderdag al begonnen in de Nations League. De WK-kampioen startte met een teleurstellende 0-0 bij Duitsland. Met deze uitslag mochten de Fransen zich nog gelukkig prijzen. ‘Les Blues’ is dus gemotiveerd om voor eigen publiek wel als winnaar van het veld te stappen.

Na afloop van het treffen met Oranje wordt Frankrijk nog gehuldigd voor het winnen van het WK 2018. ‘’Maar daaraan gaat gewoon een serieuze Nations League-wedstrijd vooraf’’, aldus Deschamps.

We kunnen moeilijk verbergen dat we na de wedstrijd een mooi moment gaan krijgen. Dat wordt – volgens mij – een bijzonder fraaie en emotionele huldiging. Maar om een beetje fatsoenlijk feest te kunnen vieren, moeten we nog wel van Nederland winnen.”

Griezmann waakt voor onderschatting

Ook Antoine Griezmann schoof aan tijdens de persconferentie. De aanvaller van Atlético Madrid kijkt uit naar het feestje, maar wil vooraf wel winnen van Oranje. Hij benadrukte dat Nederland niet wordt onderschat, ook al zijn er twee eindrondes gemist.

“Voordat we überhaupt een leuk feest kunnen gaan vieren, moeten we nog wel de drie punten pakken. Het wordt voor ons een speciale wedstrijd. Niet alleen omdat we als Frankrijk zijnde altijd alles willen winnen, maar ook omdat het ons eerste thuisduel als wereldkampioen wordt. En daarbij moeten we op onze hoede zijn, want Nederland is nog altijd een groot en sterk land.”

Programma Nations League vandaag

18.00 uur: Denemarken – Wales
18.00 uur: Bulgarije – Noorwegen
18.00 uur: Macedonië – Armenië
18.00 uur: Georgië – Letland
20.45 uur: Frankrijk – Nederland
20.45 uur: Cyprus – Slovenië
20.45 uur: Liechtenstein – Gibraltar

Wedden op Nations League

Wil je geld verdienen met de Nations League? Plaats dan een weddenschap bij één van de vele bookmakers. Mr Green is een populaire website en biedt veel mooie odds. Zo staat een zege voor Frankrijk genoteerd voor @1.50, wat gezien het waarschijnlijke krachtsverschil een forse odd is. Denk je dat Nederland er met de volle buit vandoor gaat? Dan levert je dit @6.75x je ingezette bedrag op.