Nations League Final Four: Nederland tegen Engeland in halve finale

EK Voetbal 2020: Frank de Boer zeker geen bondscoach Oranje

Nations League. In de halve finales van de Nations League kruist het Nederlands Elftal de degens met Engeland. De andere finalist komt uit de wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland. Het finaletoernooi vindt tussen 5 en 9 juni plaats in Portugal.

Oranje voegde zich als groepswinnaar in Divisie A bij de ‘Final Four’, net als Zwitserland, Portugal en Engeland. In juni wordt duidelijk welk land zich de eerste winnaar ooit mag noemen van de Nations League.

De wedstrijden worden in het Estádio do Dragão van FC Porto en het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães gespeeld. Op woensdag 5 juni speelt Portugal in Porto tegen Zwitserland; een dag later speelt Oranje als thuisploeg in Guimarães tegen Engeland. De troostfinale is op 9 juni in Guimarães; op diezelfde dag vindt de finale plaats in Porto. Oranje is in de troostfinale dan wel de finale op papier de uitploeg.

Financiele bonus

In het finaletoernooi staat de trofee en een financiële bonus op het spel. Voor deelname aan het toernooi kregen alle landen uit Divisie A, waaronder Nederland, een startpremie van 2,25 miljoen euro. De eerste plaats in de groepsfase is goed voor nog eens 2,25 miljoen euro. Als het Nederlands elftal in juni de finale wint, dan ontvangt de KNVB zes miljoen euro. Zodoende kan Nederland een totaalbedrag van 10,5 miljoen euro opstrijken.

Speelschema Nations League Finale ronde

Halve finales
5 juni 2019: Portugal – Zwitserland
6 juni 2019: Nederland – Engeland

Finale
9 juni 2019: Portugal / Zwitserland – Nederland / Engeland

Wedden op Nations League

Bij bookmaker Mr Green is het nu al mogelijk om te wedden op jouw favoriete land in de ‘Final Four’. Portugal is met een odd van @2.75 favoriet voor de eindzege van dit toernooi, gevolgd door Engeland @3.00 en Nederland @4.00.

Wanneer we kijken naar de twee halve finales, dan is Portugal @1.70 verreweg de favoriet tegen Zwitserland @4.90. Daarnaast lijkt Engeland @2.35 de meeste kans te hebben op de zege in de halve finale tegen Oranje @3.10.