Loting kwalificatie EK 2020: Nederland gekoppeld aan Duitsland

Nederland komende weken toneel voor EK vrouwen 2017

EK Voetbal 2020. Oranje weet met wie het moet afrekenen op weg naar het EK van 2020. In Dublin kwamen Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland uit de koker als tegenstanders in Groep C.

Oranje was groepshoofd tijdens de loting en trof met Duitsland de zwaarst mogelijke tegenstander van pot 2. Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers troffen de Duitsers dit jaar ook al in de groepsfase van de nieuwe Nations League. Nederland won in de Johan Cruijff Arena (3-0) en speelde gelijk in Gelsenkirchen (2-2).

Koeman had Duitsland graag ontlopen maar trof het wel met Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland, de drie andere tegenstanders in de poule. De beste twee ploegen van de kwalificatiegroepen plaatsen zich voor het EK, dat in twaalf landen wordt gehouden. Het kwalificatietoernooi gaat eind maart van start en eindigt volgend jaar in november.

Mocht Nederland zich niet rechtstreeks plaatsen als nummer één of twee van de poule, dan krijgt Oranje nog een herkansing in de play-offs. Hiervan is het al verzekerd vanwege de groepswinst in de Nations League.

Wedden op EK Voetbal 2020

Hoewel EURO 2020 nog ver weg is, is het al wel mogelijk om een weddenschap te plaatsen op jouw favoriete land. Denk je dat Nederland voor de tweede keer in de historie Europees Kampioen wordt? Dan keert bookmaker Mr Green @15.00x het ingelegde bedrag uit.

Bij een eerste EK-titel voor België @8.00 kan je een stuk minder verdienen. Duitsland @6.00 en Frankrijk @6.00 worden op dit moment als favorieten gezien voor het EK Voetbal 2020. Spanje @6.25 moet het vooralsnog doen met een rol als gevaarlijke outsider.