Kuipers rekent niet meer op EK Voetbal 2020

Talent EK O21 kan rol gaan spelen tijdens het EK voetbal 2020

EK Voetbal nieuws. Björn Kuipers was deze zomer de enige Nederlander die actief was op het WK Voetbal. In gesprek met Nieuwe Revu vertelt de leidsman dat hij verwacht dat het WK zijn laatste eindtoernooi was. Op het EK van 2020 rekent Kuipers niet meer.

“Laat ik het zo zeggen: op het WK van 2022 in Qatar ben ik in z’n volledigheid geen scheidsrechter meer. Ergens voor die tijd zal ik dus definitief stoppen. Of het EK van 2020 dan nog wel een reële optie is, weet ik niet”, vertelt de 45-jarige arbiter.

“Ik voel me fit, ben zelfs de laatste maanden 2,5 kilo kwijtgeraakt, maar in principe was het WK 2018 mijn afscheid op een eindtoernooi. Zeg nooit nooit in het voetbal, dus de deur naar 2020 zit nog niet helemaal dicht, maar reken er maar niet te veel op.”

“Ik werk langzaam toe naar een nieuwe fase in mijn leven waarin ik niet meer zelf op het veld sta, maar jonge scheidsrechters ga coachen. Die kokhalzende jonge jongens zoals ik vroeger was, help ik graag aan wat meer zelfvertrouwen”, sluit Kuipers zijn gesprek met Nieuwe Revu af.

Wedden op EK Voetbal 2020

In tegenstelling tot Kuipers hoopt het Nederlands Elftal over twee jaar wel weer actief te zijn op een eindronde. Na het mislopen van het EK 2016 in Frankrijk en het WK 2018 in Rusland wordt het wel weer eens tijd voor een voetbalfeest.

Bij diverse bookmakers is het nu al mogelijk om te wedden op je favoriete land tijdens EURO 2020. Frankrijk en Duitsland zijn de twee grootste kanshebbers op de EK-titel. Op beide landen staat een odd van @6.00. Nederland is slechts outsider voor het EK en een eindzege voor Oranje levert dan ook @15.00x de inleg op.