Krul en Van Persie leggen bommetje onder Oranje

Tim Krul en Robin van persieTijdens elke voetbalwedstrijd zetten spelers het op een brullen tegenover elkaar. De een zegt iets over het beroep van de ander zijn moeder, en dan zegt de anders iets over het beroep van de een zijn zus. En daarna noemen ze elkaar nog even homo of watje of eikel, waarna ze weer van elkaar weglopen en het ritueel zich tussen nieuwe koppeltjes herhaalt. Ondertussen joelen de supporters of gooien ze bananen en muntjes op het veld. Niets aan de hand verder, gewoon een van de wonderlijke rituelen van deze beschaafde sport.

Vorige week was er een fascinerende twist, toen Tim Krul (Newcastle) en Robin van Persie (Arsenal) elkaar uitfoeterden. Normaliter belagen twee spelers elkaar die elkaar verder niet kennen, elkaar niet willen kennen, nooit eerder hebben samengespeeld en ook verwachten nooit later te zullen samenspelen. Krul en Van Persie zijn echte collega`s van elkaar bij Oranje. Ze moeten weldra in Oekraïne, tijdens het Europees Kampioenschap met elkaar aan de ontbijttafel zitten. Het is voor de andere spelers te hopen, dat ze dan niet gaan gooien en smijten met de crackers en hagelslag.

Van Persie vond dat Krul te veel tijd nam om de bal weer in het spel te krijgen. De stand was 1-1 en Krul was tevreden met het puntje. Van Persie voelde dat er in het eigen stadion nog meer in zat. En hij kreeg gelijk, want uiteindelijk won Arsenal door zijn goal met 2-1. Al tijdens de wedstrijd waren er opstootjes tussen Krul en RvP. Na afloop stonden ze hoofd tegen hoofd tegenover elkaar, als twee briesende stieren.

Slechts een incident, of speelt er meer tussen de vechtjassen? Sinds zijn jonge jaren bij Feyenoord, waarin Van Persie hoogmoed en een overschot aan bravoure werden verweten, is de ranke spits een toonbeeld van sportiviteit en beleefdheid. Waarom dan plots deze uitbarsting, nota bene tegen een landgenoot en mede-international? Tijdrekken gebeurt week in week uit, en ook op belangrijkere momenten dan een wedstrijdje in de Premier League, terwijl het seizoen van Arsenal toch al is mislukt.

Arsene Wenger, coach van Arsenal, vroeg het zich ook af. “Hebben Van Persie en Krul een geschiedenis in Nederland, of was het incidenteel?” Bondscoach Bert van Marwijk wil het voorval zo snel mogelijk weer vergeten. “Robin en Tim gaan altijd prima met elkaar om bij Oranje. Dit hoort een beetje bij het vak.”

Wij geloven er niets van. Al voor deze wedstrijd is er meer gebeurd. Krul flirt met de vrouw van Van Persie, Robin heeft hondenpoep in de kicksen van Tim gestopt, tijdens een training van Oranje hield Krul alle pogingen van RvP tegen. Zoiets. Wordt Nederland al in de groepfase van het EK uitgeschakeld, zonder goals van Van Persie, dan komen we het snel genoeg te weten.

Gokmonitor van het Nederlands Elftal

Alweer geen beweging op de markt. De quotering voor een Oranje victorie is wederom 8,00.