Koeman terug op bekend terrein voor ontmoeting met Duitsland

Talent EK O21 kan rol gaan spelen tijdens het EK voetbal 2020

EK Voetbal 2020. Bondscoach Ronald Koeman weet waar het Nederlands Elftal de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Duitsland wordt gespeeld. Hamburg is het strijdtoneel voor de ontmoeting.

De Duitse bond heeft vrijdag bekendgemaakt waar de nationale ploeg de thuisduels in het kader van de EK-kwalificatie gaat spelen. Op 11 juni is Mainz de locatie van het eerste thuisduel. Estland is dan de tegenstander.

Oranje speelt op 6 september in en tegen Duitsland. Hamburg is dan het strijdtoneel. Bij Koeman zal dat ongetwijfeld een bijzondere herinnering naar boven brengen. In 1988 won hij in Hamburg met Oranje op het EK de halve finale van West-Duitsland. Enkele dagen later won Nederland in Duitsland bovendien haar eerste en tot nu toe enige EK titel.

Wedden op EK 2020

Ondanks het succes tegen Duitsland tijdens de Nations League, worden de Duitsers nog altijd gezien als favoriet in Groep C van het kwalificatietoernooi. Groepswinst voor ‘Die Mannschaft’ staat bij bookmaker Mr Green genoteerd voor @1.47. Nederland is outsider met een odd van @2.80. Noord-Ierland @31.00 en Wit-Rusland @101.00 gaan geen rol van betekenis spelen tijdens de kwalificaties.