Koeman kijkt uit naar clash met wereldkampioen Frankrijk

EK Voetbal 2020: Frank de Boer zeker geen bondscoach Oranje

Nations League 2018. Het WK 2018 zit er weer op, dus kunnen alle ogen weer gericht worden op wedstrijden waarin Oranje wel in actie komt. De eerstvolgende belangrijke wedstrijd is op 9 september in en tegen Frankrijk.

Ondanks het mogelijke krachtsverschil kijkt Ronald Koeman wel uit naar de ontmoeting met de kersverse wereldkampioen. “Ze zijn niet voor niets wereldkampioen geworden, al wat het voetbal niet altijd even goed”, vertelde de oud-trainer van Ajax, Feyenoord én PSV.

Het is gewoon een ontzettend sterk team. Als je beter wilt worden, moet je ook dit soort landen treffen en dan weet je in ieder geval of je aan de goede kant zit. We gaan er tegenaan.”

“Dit WK heeft weer bewezen dat niets onmogelijk is. Kijk naar Kroatië. We zijn in ieder geval de underdog…”, vervolgde de oefenmeester, die verder niet bepaald onder de indruk was van het toernooi in Rusland. “Ik moet eerlijk zeggen dat er niet veel wedstrijden waren waarbij je op het puntje van je stoel zat.”

Speelschema Nations League

Het Nederlands Elftal is in de Nations League ingedeeld in Divisie A. Tussen september en november zal Oranje zowel een uit- als thuisduel afwerken tegen Frankrijk en Duitsland, de tegenstanders in Groep 1. Bekijk hieronder het volledige speelschema.

9 september, 20.45 uur: Frankrijk – Nederland
13 oktober, 20.45 uur: Nederland – Duitsland
16 november, 20.45 uur: Nederland – Frankrijk
19 november, 20.45 uur: Duitsland – Nederland

Wedden op Nations League

Bij bookmakers is het al mogelijk om te wedden op de nieuwe Nations League. Wereldkampioen Frankrijk is aangewezen als favoriet voor de ontmoeting met Nederland. Samen met Duitsland is ‘Les Blues’ ook de grootste kanshebber om Groep 1 te winnen. Op beide landen staat een odd van @2.00. Oranje lijkt gezien de notering van @9.00 genoegen te moeten nemen met de derde en laatste plaats in Divisie A.