Koeman kiest voor professionalisme bij Oranje: ‘Voetbal is topsport’

EK Voetbal 2020: Frank de Boer zeker geen bondscoach Oranje

Voetbal Nieuws. Maandag 19 maart staat de eerste training van het Nederlands Elftal onder leiding van Ronald Koeman op het programma. In tegenstelling tot voorheen, zijn media en fans alleen nog in het eerste kwartier welkom.

‘’Ik wist van tevoren dat we het niet iedereen naar de zin konden maken en op een later tijdstip zal ik uitvoeriger uitleggen waarom we het op deze manier gaan doen’’, aldus Koeman, die erg veel zin heeft in zijn nieuwe uitdaging.

‘’In essentie gaat het maar om één ding: voetbal is topsport en zo benaderen we het ook. Ik heb in het buitenland gewerkt en daar gaat het niet anders en volgens mij zie je in Nederland ook steeds meer clubs wat vaker besloten trainen. Daarbij blijven er nog genoeg momenten over voor de media met spelers en bondscoach’’, vervolgt Koeman.

Van Marwijk heeft begrip voor keuze

De nieuwe weg die Koeman inslaat kan leiden tot kritiek, maar hij krijgt ook steun van oud-bondscoach Bert van Marwijk, die momenteel werkzaam is bij Australië. ‘’Als bondscoach van Oranje heb je vaak in principe maar twee dagen waarop je echt kunt trainen. Dat Ronald dat in alle vrijheid wil doen, snap ik dus goed en heeft niets te maken met dat hij zaken verborgen wil houden.’’

‘’Het gaat dus vooral om rustig te kunnen werken, niets is prettiger dan dat’’, vertelt Van Marwijk, die met Oranje de finale haalde tijdens het WK 2010. ‘’Ronald heeft lang in het buitenland gewerkt, daar is zoiets heel normaal. Bij Saoedi-Arabië was het niet anders dan dat alleen het eerste kwartier van de training open was voor de media. Dus gezien de nieuwe start die Oranje maakt, begrijp ik Koeman.’’

Wedden op Nederland – Engeland

Op 23 maart komt Oranje voor de eerste keer in actie onder leiding van Koeman. Bij bookmaker Mr Green is het nu al mogelijk om een weddenschap te plaatsen op deze wedstrijd. Een overwinning van Nederland staat genoteerd voor @2.88, terwijl een zege van Engeland @2.35x de inleg oplevert. Wij verwachten zelf een spannende wedstrijd waarin Oranje met 1-0 gaat winnen @9.50.