Klopp geen fan van nieuwe Nations League

Talent EK O21 kan rol gaan spelen tijdens het EK voetbal 2020

Voetbal Nieuws. Jürgen Klopp is geen fan van de Nations League. De Liverpool-manager vindt dat er geen plek is voor de nieuwe landencompetitie op de volgens hem nu al overvolle voetbalkalender.

“Op een gegeven moment moeten we denken: willen we elke avond een opera of één keer in de twee maanden?”, zei Klopp vrijdag op zijn persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town.

“Je wil niet Anthony Joshua om de twee dagen zien boksen. Dat is ook niet mogelijk. Maar in het voetbal werkt het blijkbaar anders. Alleen in deze sport zie je de hoofdrolspelers zo vaak in actie.”

Doorn in het oog

Het door de Europese voetbalbond (UEFA) bedachte landentoernooi is voor Klopp vooral een doorn in het oog, omdat bondscoaches het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven om hun topspelers rust te geven.

“De Nations League is op zich een goed idee, maar doe het in een andere sport, want in het voetbal is er geen ruimte voor”, vertelde hij op zijn perspraatje. “Maar ik realiseer me ook wel dat ik dit net zo goed tegen mijn koffieautomaat had kunnen zeggen, want niemand is echt geïnteresseerd in mijn mening.”

“Feit is dat je in het American football een zomerstop hebt die bijna net zo lang is als een heel voetbalseizoen en in het basketbal hebben ze een zomercompetitie. En in het voetbal moeten er weer zo nodig grote competities zijn waarin je ergens voor speelt.”

Wedden op EK 2020

Tijdens de Nations League zijn de eerste tickets voor het EK 2020, dat voor de eerste keer door heel Europa wordt afgewerkt, te verdienen. Daarnaast zijn er nog tickets te verdienen tijdens het reguliere kwalificatietoernooi.

Ondanks het feit dat er nog geen landen definitief zijn gekwalificeerd, is het al wel mogelijk om te wedden op je favoriete land. Frankrijk @6.00 en Duitsland @6.00 zijn de twee topfavorieten, gevolgd door o.a. België @8.00. Nederland @15.00 is vanwege de magere prestaties in de afgelopen jaren slechts outsider.