Italië, Polen en Portugal kandidaat voor organisatie Nations League 2019

Voetbal nieuws. De voetbalbonden van Italië, Polen en Portugal hebben bij de UEFA hun interesse kenbaar gemaakt in de organisatie van het eindtoernooi van de Nations League. De finale staat in 2019 voor het eerst op de Europese voetbalkalender

De drie landen moeten voor 31 augustus van dit jaar hun plannen bij de UEFA indienen. In december van dit jaar wijst het hoofdbestuur van de UEFA de organisatie van het eindtoernooi officieel toe, al lijkt dan al zeker waar het eindtoernooi wordt gehouden. Italië, Polen en Portugal staan namelijk ingedeeld in dezelfde groep, waardoor de winnaar ook organisator wordt van het eindtoernooi.

Het Nederlands Elftal gaat het erg zwaar krijgen in de Nations League, die vanaf september 2018 van start gaat. Het team van Ronald Koeman is in de groepsfase namelijk gekoppeld aan Frankrijk en Duitsland. De groepswinnaar gaat in de zomer van 2019 de finaleronde spelen, terwijl de nummer drie in de groep degradeert naar de B-divisie.

Kwalificatie voor EK Voetbal 2020

De Nations League is de eerste mogelijkheid voor voetballanden om zich te plaatsen voor het EURO 2020, dat voor het eerst in de geschiedenis in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Naast de nieuwe Nations League staat er ook nog een regulier kwalificatietoernooi op het programma, waar de nodige tickets voor het EK Voetbal te verdienen zijn.

Wedden op EK Voetbal 2020

Duitsland is de grote favoriet voor het EK Voetbal 2020. Een eindzege van de ‘Mannschaft’ levert bij de bookmakers @5.25x het ingezette bedrag op. In de top drie van favorieten zien we ook Spanje @5.75 en Frankrijk @6.50 terug. Daarnaast is het mogelijk om in te zetten op Nederland en België. Een tweede titel voor Oranje staat genoteerd voor @15.00, terwijl op België een notering van @8.00 staat.