Ingewikkelde situatie voor Cillessen: Basisplaats nodig voor EK 2020

Hoe de UEFA Nations League een dubbele kans biedt voor EK 2020 kwalificatie

Voetbal Nieuws. Nederland hoopt over ruim twee jaar actief te zijn op het EK Voetbal 2020. Jasper Cillessen stond de afgelopen jaren tussen de palen bij Oranje, maar zal meer minuten moeten gaan maken om zijn plek niet te verliezen aan zijn concurrenten.

Orial Diez Reig, redacteur van het Spaanse Futbol1, verwacht niet dat er volgend jaar meer wedstrijden in zitten voor de Nederlander. “Het is écht een moeilijke situatie voor hem. Cillessen speelt bij één van de beste teams ter wereld en moet concurreren met één van de beste keepers ter wereld. Wanneer Valverde een beroep op hem doet, staat hij klaar. Altijd. Hij doet het zo goed, hij keept bijna perfect. Daarom moet dit ook frustrerend voor hem zijn.”

Ondanks zijn gebrek aan speeltijd lijkt het erop dat Cillessen nog minimaal één jaar zal blijven bij Barcelona. Reig weet te vertellen dat de Nederlander vooralsnog op zijn plek is in Spanje, zowel sportief als privé.

Er zal wel een punt komen dat hij klaar is met zijn reserverol en wekelijks wil spelen”, vertelt Reig. “Mogelijk speelt het EK 2020 daar ook nog een rol in. Mocht er komend seizoen niets veranderen aan de situatie, dan is de kans groot dat Cillessen na drie jaar op de bank afscheid neemt.”

EK Voetbal 2020

Indien Cillessen de komende jaren de nodige wedstrijden speelt, lijkt niets een EK-deelname in de weg te staan. Nederland heeft twee kansen om kwalificatie voor EURO 2020 af te dwingen. Dit kan via de nieuwe Nations League of via het bekende kwalificatietoernooi. In het speelschema is te zien dat de eerste competitieve wedstrijden vanaf september 2018 op de kalender staan.

Het EK Voetbal 2020 begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Rome en de finale wordt afgewerkt in Londen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het EK in twaalf verschillende landen wordt gespeeld. Ook in de Johan Cruijff Arena worden diverse wedstrijden afgewerkt.

Wedden op EK Voetbal

Bij de verschillende bookmakers is het nu al mogelijk om een weddenschap te plaatsen op jouw favoriete voetballand. Denk je dat Nederland in staat is op, net als in 1988, het EK te winnen? Dan keert bookmaker Mr Green @15.00x het ingelegde bedrag uit. Natuurlijk is het ook mogelijk om bijvoorbeeld in te zetten op België. De Rode Duivels zijn outsider met een odd van @8.00.