Franse voetbalbond: Interlandcarrière van Benzema is voorbij

Kanshebbers EK Voetbal 2016

Voetbal Nieuws. Karim Benzema hoeft niet meer te hopen op een uitnodiging voor het Franse nationale elftal. Als het aan de Franse voetbalbond ligt wordt de spits van Real Madrid niet meer opgeroepen.

Noël Le Graët, president van de Franse bond, vindt dat er veel te lang gewacht is met het doorhakken van de knoop. “Ik denk dat hij klaar is bij Les Bleus, ook omdat hij al langere tijd niet geheel fit is”, vertelt Le Graët in een interview met Ouest France.

Afpersingszaak

De 30-jarige Benzema is niet meer opgeroepen voor Frankrijk sinds de afpersingszaak rond landgenoot Mathieu Valbuena. Hij speelde op 8 oktober 2015 voor het laatst in het shirt van de ‘De Gouden Haantjes’. In de oefenwedstrijd tegen Armenië die met 4-0 werd gewonnen, was de spits van Real Madrid tweemaal trefzeker. In totaal speelde Benzema 81 interlands, waarin hij 27 keer doeltreffend was.

Door de affaire miste Benzema het EK 2016 in eigen land en het WK 2018 in Rusland. Frankrijk verloor de finale van het Europese toernooi en wist het mondiale eindtoernooi wel te winnen. “Deze zaak sleept zich al drie of vier jaar voort”, aldus Le Graët. “We hadden al veel eerder een beslissing moeten nemen, want het zorgde voor erg veel problemen.”

Reactie Benzema

Via zijn eigen Twitter-kanaal heeft Benzema gereageerd op de uitspraken van de baas van de Franse voetbalbond. “Ik vraag je me te vergeten, laat me met rust alsjeblieft. Frankrijk is wereldkampioen, dat is het belangrijkste”, tweette de aanvaller van ‘De Koninklijke’.

Benzema wist vorig seizoen maar twaalf keer te scoren in alle competities, maar is na het vertrek van teamgenoot Cristiano Ronaldo weer opgebloeid bij Real Madrid. In La Liga scoorde de Fransman al vier keer, één treffer minder als in het gehele vorige seizoen.

Wedden op EK Voetbal 2020

Ondanks de afwezigheid van Benzema wordt Frankrijk nog steeds als topfavoriet gezien voor het EK 2020. Op een eindzege van de WK 2018-kampioen staat een odd van @6.00. Dit is evenveel als de notering voor mede-favoriet Duitsland. Spanje @6.50 sluit het rijtje van de top drie voor EURO 2020 af.