EURO 2020: Nederland wil zich revancheren na twee mislukte EK’s op rij

Nederland komende weken toneel voor EK vrouwen 2017

EK Voetbal 2020. Het Nederlands Elftal en het EK Voetbal zijn de laatste jaren geen succesvolle combinatie. Het wordt daarom de hoogste tijd om over twee jaar weer eens te schitteren op het hoogste Europese Voetbal podium en de criticasters de mond te snoeren.

EURO 2012

Nederland reisde als vice-Wereldkampioen af naar Polen en Oekraïne voor het EK Voetbal 2012. Met tegenstanders Duitsland, Portugal en Denemarken was Oranje ingedeeld in de poule des doods.

Na de verrassende nederlaag tegen Denemarken werd het al een lastig verhaal om de volgende ronde te halen. Deze voorspelling werd al snel werkelijkheid, aangezien Nederland ook tegen Duitsland en Portugal onderuit ging. Hierdoor werd de nummer twee van het WK 2010 roemloos uitgeschakeld.

EK Voetbal 2016

Twee jaar geleden slaagde Nederland er niet eens in om zich te kwalificeren voor het EK Voetbal. Na een succesvol verlopen WK 2014, waar Nederland als derde eindigde, was het aan Guus Hiddink en Danny Blind om kwalificatie af te dwingen.

Voorafgaand aan de kwalificatiereeks leek er weinig fout te kunnen gaan. De UEFA had namelijk besloten dat er niet 16 maar 24 landen deel mochten nemen aan het EK Voetbal. Toch slaagde Oranje er in om zich niet te plaatsen voor de eindronde in Frankrijk. Nederland werd namelijk teleurstellend derde achter IJsland en Turkije.

De laatste keer dat Nederland de supporters wel op de banken kreeg was tijdens het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Met fris en aanvallend voetbal werd er met grote cijfers gewonnen van Frankrijk en Italië, destijds finalisten van het WK 2006. De kwartfinale bleek het eindstation, na een verrassende nederlaag tegen het Rusland van Hiddink.

Wedden EK Voetbal 2020

Hoewel het EK Voetbal 2020 nog erg ver weg is, is het al wel mogelijk om een weddenschap te plaatsen op jouw favoriete land. Denk je dat Nederland voor de tweede keer in de historie Europees Kampioen wordt? Dan keert bookmaker Mr Green @15.00x het ingelegde bedrag uit.

Bij een eerste titel van België @8.00 kan je een stuk minder verdienen. Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 worden op dit moment als favorieten gezien voor het EK Voetbal 2020. Frankrijk @6.50 moet het vooralsnog doen met een rol als gevaarlijke outsider.