EK Voetbal: Turkije en Duitsland leveren EK-bid in voor EURO 2024

Duitsland - Oekraïne Wedden op het EK 2016

EK Voetbal Nieuws. Afgelopen week hadden voetbalbonden de laatste kans om een bid in te leveren voor het EK Voetbal 2024. Alleen Turkije en Duitsland besloten om van deze gelegenheid gebruik te maken.

Het is niet de eerste keer dat Turkije een bid inlevert voor een groot eindtoernooi. Drie eerdere pogingen leverde vooralsnog niets op. Toch is het vertrouwen in een goede afloop ditmaal erg groot. ‘’Dit is absoluut ons beste bid’’, vertelde Yildirim Demiroren van de Turkse bond.

Servet Yardimci, vice-voorzitter van de Turkse bond en lid van het uitvoerend comité van de UEFA, sprak over een historische dag voor het Turkse voetbal. ,,Turkije staat bekend om zijn vastberadenheid en toewijding. Het is tijd dat Turkije het Europees kampioenschap voetbal voor de eerste keer organiseert.”

Zware concurrentie

Naast Turkije heeft ook Duitsland een bid ingeleverd voor EURO 2024. Mede dankzij het succesvol verlopen WK Voetbal 2006 lijken de Duitsers favoriet voor de organisatie van het Europese voetbalfeest.

‘’We kunnen een perfect toernooi organiseren. Dit biedt de UEFA een kans het Europese voetbal verder te ontwikkelen’’, aldus Reinhard Grindel, voorzitter van de Duitse voetbalbond. ‘’Een toernooi in het hart van Europa betekent de maximale steun aan alle deelnemende landen van hun fans.’’

De UEFA zal zich komende maanden beraden over de twee voorstellen die zijn ingeleverd. Waarschijnlijk zal in september van dit jaar een definitieve beslissing worden genomen door het Europese voetbalorgaan.

Wedden op EK Voetbal

De bids voor EURO 2024 zijn al ingeleverd, maar de kwalificaties voor de editie van 2020 moeten zelfs nog beginnen. Ondanks het feit dat de deelnemers van het EK Voetbal 2020 nog niet bekend zijn, is het al wel mogelijk om te wedden op jouw favoriet.

Denk je dat Nederland er net als in 1988 in slaagt om het EK Voetbal te winnen? Dan keert bookmaker Mr Green @15.00x het ingelegde bedrag uit. Een veilige weddenschap op de favorieten kan natuurlijk ook. Iedere euro op Duitsland is goed voor een odd van @5.25.