EK Voetbal 2020: De Wilde wordt assistent van Leekens bij Hongarije

Hoe de UEFA Nations League een dubbele kans biedt voor EK 2020 kwalificatie

EK Voetbal Nieuws. Georges Leekens heeft de Hongaarse voetbalbond kunnen overtuigen om zijn technische staf uit te breiden met een extra assistent. Patrick de Wilde gaat de 68-jarige bondscoach ondersteunen in de kwalificaties voor EURO 2020.

Leekens en De Wilde zijn geen onbekenden voor elkaar. De twee werkten eerder al kort samen bij de Algerijnse voetbalbond. Daarnaast heeft de 53-jarige De Wilde gewerkt bij OH Leuven, KV Kortrijk en diverse buitenlandse clubs. Naast Leekens en De Wilde bestaat de technische staf bij Hongarije ook nog uit Zoltan Szelesi, die wel afkomstig is uit Hongarije.

De 68-jarige Leekens, in het verleden trainer van onder andere Roda JC, is sinds oktober 2017 bondscoach van Hongarije. Hij tekende in Boedapest, één van de speelsteden tijdens EURO 2020, een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra half jaar. Na het mislopen van het WK 2018 zal de focus liggen op de Nations League en de reguliere kwalificatiereeks voor het EK Voetbal 2020.

Hongarije gaat voor vierde EK deelname

Het Hongaarse Voetbalelftal wist zich in 1964 voor de eerste keer te kwalificeren voor een EK eindronde. Tijdens het debuut werd meteen een derde plaats behaald. In 1972 was het de tweede keer dat Hongarije zich wist te plaatsen. Tijdens dit EK in België eindigde het Europese land als vierde.

Vervolgens kwam er een lange periode waarin Hongarije zich voor niet voor een EK of WK eindronde wist te kwalificeren. Tijdens EURO 2016 was Hongarije wel van de partij. In Frankrijk wist Hongarije de groepsfase te overleven, maar was België in de achtste finale duidelijk een maatje te groot.

Wedden op EK Voetbal

Hongarije zal, wanneer het zich weet te plaatsen voor het EK Voetbal 2020, natuurlijk niet behoren tot de favorieten voor de titel. Mocht Hongarije voor een sensatie zorgen en wél het toernooi winnen, dan keert bookmaker Mr Green maar liefst @351.00 de inleg uit.

Als we kijken naar de favorieten, dan behoren Duitsland @5.25, Spanje @5.75 en Frankrijk @6.50 tot dit rijtje. Een tweede Europese titel voor het Nederlands Elftal wordt bij de bookmakers genoteerd voor @15.00.