EK Voetbal 2020: Spanje hoopt op een nieuwe titel

EK Voetbal 2020: Spanje hoopt op een nieuwe titel

EK Voetbal 2020. Spanje domineerde tussen 2008 en 2012 de voetbalwereld, door achtereenvolgens drie grote toernooien te winnen. Echter bleven daarna de prestaties uit. Toch hoopt Spanje over drie jaar weer een grote rol van betekenis te kunnen spelen.

In 2008 kreeg de voetbalwereld voor het eerst te maken met het ijzersterke Spanje, dat het EK Voetbal 2008 wist te winnen. Twee jaar later was Spanje kanshebber voor het WK Voetbal 2010. De Zuid-Europeanen maakten hun favorietenrol waar, door in de finale Nederland te verslaan. Met het EK Voetbal 2012 werd er ook nog een derde grote titel aan de prijzenkast toegevoegd.

Ook voor het WK Voetbal 2014 waren de verwachtingen hoog gespannen. Echter werd Spanje al in de groepsfase uitgeschakeld, mede dankzij de sensationele 5-1 overwinning van Nederland. Tijdens het EK Voetbal 2016 speelde Spanje opnieuw geen rol van betekenis. De tweede ronde was het eindstation.

Nieuwe lichting voor Spanje

Na de twee mislukte eindtoernooien heeft Spanje afscheid genomen van een aantal ervaren spelers. Zo maakt de bondscoach geen gebruik meer van Iker Casillas en zijn ook Andres Iniesta en David Villa geen zekerheidjes meer.

Daartegenover staat de opkomst van een nieuwe talentvolle lichting. Wat te denken van bijvoorbeeld de middenvelders Saul Niguez en Marco Asensio, die we stiekem nog in ons mooie Nederlandse shirt hadden willen zien schitteren. Wanneer deze jongens aangevuld worden met ervaren krachten als Sergio Busquets, David de Gea en Sergio Ramos, dan is Spanje ‘gewoon’ een van de favorieten voor het EK Voetbal 2020.

Wedden op EK Voetbal 2020

Bookmaker Mr Green verwacht dat Spanje ver gaat komen tijdens het eerstvolgende EK Voetbal. Op een titel van Spanje staat een notering van @5.75. Duitsland @5.25 blijft echter de grote favoriet. Frankrijk @6.50, verliezend finalist tijdens het EK 2016, maakt de top drie met favorieten compleet.