EK Voetbal 2020: Ronald Koeman lijkt nieuwe bondscoach Nederland te worden

Oostenrijk - Nederland oefeninterland

EK Voetbal 2020. Het Nederlands Elftal komt aankomende zomer niet in actie op het WK Voetbal, waardoor de KNVB rustig op zoek kan naar een nieuwe bondscoach. Ronald Koeman lijkt de grootste kanshebber om het stokje over te nemen van Dick Advocaat.

Het AD meldt dat de gesprekken tussen Koeman en de KNVB in volle gang zijn. Het is niet de eerste keer dat Koeman in beeld is om bondscoach te worden van Nederland. Na het WK 2014 leek hij de opvolger te worden van Louis van Gaal, maar destijds besloot de KNVB om Guus Hiddink en Danny Blind aan te stellen. Deze combinatie bleek echter niet succesvol.

Na een succesvolle periode bij Southampton, maakte Koeman de overstap naar Everton. Bij de Toffees werd hij in oktober 2017 ontslagen, na een reeks van tegenvallende resultaten. Hierdoor is de voormalig international meteen beschikbaar voor het Nederlands Elftal.

Koeman staat open voor Nederland

In december 2017 liet Koeman weten open te staan voor het bondscoachschap bij Oranje. ‘’Ik heb altijd gezegd dat het een ambitie is om dat ooit te doen’’, aldus Koeman. ‘’Ik weet dat mijn naam regelmatig wordt genoemd, maar ik ben nog niet benaderd en er zijn nog geen gesprekken geweest.’’ Als we het AD moeten geloven, dan is hier een ontwikkeling in geweest.

Ook het vertrek van Bert van Oostveen, voormalig directeur bij de KNVB, zal prettig zijn voor Koeman. De voormalig trainer van Feyenoord botste namelijk met Van Oostveen, nadat deze besloot Hiddink aan te stellen na het WK 2014. Dit obstakel is nu uit de weg.

Wedden op EK Voetbal 2020

Gezien de magere prestaties van de laatste jaren, wordt Nederland bij de bookmakers niet als topfavoriet gezien voor EURO 2020. Bookmaker Mr Green heeft een EK-titel genoteerd voor @15.00x het ingelegde bedrag. Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 zijn de twee grote favorieten voor het EK Voetbal 2020.