EK Voetbal 2020: Oranje-spelers in Champions League zijn zeldzaam

Nederland komende weken toneel voor EK vrouwen 2017

EK Voetbal 2020. De spelers van wereldklasse waar Ronald Koeman op moet gaan bouwen met het Nederlands Elftal zijn op één hand te tellen. Nederlanders die nu nog in de Champions League uitkomen behoren tot een zeldzaam soort.

Na het mislopen van twee grote eindtoernooien is het aan de kersverse bondscoach Koeman de taak om Oranje naar het EK Voetbal 2020 te leiden. Echter heeft Koeman, in tegenstelling tot de meeste voorgangers, een minder grote vijver waar hij uit kan vissen.

Robben besloot na het mislopen van het WK 2018 te stoppen als international en Van Persie en Sneijder lijken niet meer de spelers waar Oranje nog een aantal jaren op kan bouwen. Beide spelers zijn tijdens EURO 2020 namelijk 36 jaar. Hierdoor moet Koeman aan de slag met een nieuwe lichting die, op een enkeling na, relatief onervaren en kwalitatief minder sterk is.

Om deze reden is het een zeldzaam goed als een Oranje-speler in deze fase van het seizoen nog actief is in de Champions League. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zijn twee van deze spelers. In de achtste finale van het kampioenenbal spelen zij met hun club Liverpool tegen FC Basel. In dit tweeluik en in mogelijke vervolgwedstrijden kunnen zij laten zien dat zij tot het fundament van het nieuwe Nederlands Elftal behoren.

Wedden op EK Voetbal 2020

Bij bookmaker Mr Green is het nu al mogelijk om in te zetten op jouw favoriet voor het EK Voetbal 2020. Duitsland is met een notering van @5.25 de topfavoriet, gevolgd door Spanje @5.75 en Frankrijk @6.50.

Van het Nederlands Elftal wordt heel wat minder verwacht tijdens EURO 2020. Een tweede Europese titel van Oranje is bij de bookmakers goed voor @15.00x het ingezette bedrag.