EK Voetbal 2020: Nieuwe premies voor spelers van het Belgisch elftal

EK Voetbal 2020: Nieuwe premies voor spelers van het Belgisch elftal

EK Voetbal 2020. Het heeft geruime tijd geduurd, maar de Belgische Voetbalbond heeft een akkoord bereikt met de spelers over de nieuwe premies. Deze premies zullen namelijk flink worden verlaagd. Tevens zijn de premies voor het EK Voetbal 2020 al vastgelegd.

Het vorige akkoord werd gesloten in de aanloop van het WK Voetbal 2014 in Brazilië, maar de KBVB wil hier dus graag op terugkomen. De bedragen lagen namelijk zo hoog, dat de Belgische Voetbalbond het op financieel vlak erg lastig kreeg.

Nieuw akkoord over verlagen premies

Belgische kranten hebben gemeld dat er nu een nieuw akkoord is gesloten. De spelers van het nationale team zijn naar verluidt akkoord gegaan met een verlaging van de kwalificatiepremie voor het WK Voetbal 2018. In plaats van 220.000 euro ontvangt iedere speler nu 132.000 euro. Dit is een verlaging van maar liefst 40% en het bespaart de KBVB ongeveer 2,5 miljoen euro.

Naast het afromen van de kwalificatiepremie, worden ook de premies van het bereiken van volgende rondes op eindtoernooien verlaagd. Deze dalen met ongeveer 15%. Tijdens het afgelopen EK Voetbal 2016 werd er nog 1 miljoen uitgekeerd voor het bereiken van de achtste finales en 1,69 miljoen voor het behalen van de kwartfinales. Tegenover de daling staat wel dat iedere speler een bedrag tussen de 570.000 euro en 600.000 euro zal ontvangen bij het winnen van het aankomende WK Voetbal 2018.

Definitief akkoord met de spelersdelegatie

‘’Het akkoord kwam tot stand na diverse onderhandelingsrondes waarbij beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid’’, vertelde een woordvoerder van de KBVB. De nieuwe overeenkomst moet nog wel getekend worden, maar er is al wel een definitief akkoord bereikt met de spelersdelegatie. Deze bestaat uit de vaste krachten Jan Vertonghen, Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany.

Wedden op EK Voetbal 2020

De bookmakers zien België als outsider voor de eindzege op het EK Voetbal 2020. Voor iedere ingezette euro ontvang je er @8.00 terug. Duitsland @5.25 wordt gezien als de grote favoriet, gevolgd door Spanje @5.75. Naast België wordt ook Frankrijk @6.50 gezien als gevaarlijke outsider voor een nieuwe EK-titel.