EK Voetbal 2020: Mogelijk geen wedstrijden in Eurostadion in Brussel

EK Voetbal 2020: Belgisch Eurostadion-drama nadert ontknoping

EK Voetbal 2020. Het WK Voetbal 2018 moet nog gespeeld worden, maar de voorbereidingen voor het EK Voetbal 2020 zijn al in volle gang. Gezien de laatste ontwikkelingen is het nog de vraag of er gespeeld kan gaan worden in Brussel.

De UEFA lijkt uiterlijk in februari 2018 een beslissing te nemen over het kandidatuurschap van Brussel. Tegen deze tijd moet ook duidelijk zijn of er een bouwvergunning en milieuvergunning gegeven wordt voor de bouw van het nieuwe Eurostadion. Op dit moment is hier nog grote onduidelijkheid over.

De alternatieven voor speelstad Brussel

Mocht Brussel afhaken als speelstad van EURO 2020, dan heeft de organisatie nu al een aantal alternatieven. Cardiff en Stockholm hebben zich namelijk al aangeboden om te dienen als back-up voor Brussel. De twee speelsteden waren kortgeleden nog gastheer voor de Champions League en Europa League finale.

‘’België raakt mogelijk niet klaar. In dat geval weet UEFA dat we een fantastisch stadion hebben en graag toch nog deelnemen’’, aldus de minister van Wales. Ook Stockholm liet al van zich horen. ‘’We volgen op de voet wat er in België gebeurt en als de problemen aanhouden, willen we desnoods opnieuw kandidaat zijn.’’

België outsider voor EK Voetbal 2020 titel

Mochten er ook daadwerkelijk geen wedstrijden in het Eurostadion afgewerkt worden, dan zullen de Belgische voetbalfans mogelijk verder moeten reizen, mochten de Rode Duivels in eigen land in actie komen. Het Belgisch voetbalteam wordt door bookmaker 888sport gezien als outsider voor de titel.

Iedere euro die nu wordt ingezet op België levert op dit moment @8.00x de inleg op . Duitsland is met een notering van @5.25 de grote favoriet. Andere kanshebbers zijn Spanje @5.75 en Frankrijk @6.50.

EK Voetbal 2020

Het laatste EK Voetbal is weliswaar pas één jaar geleden, maar stiekem kijken we toch al vooruit op het volgende EK Voetbal, dat in de zomer van 2020 op het programma staat.

Onder meer Amsterdam zal dienen als speelstad. In de Johan Cruijff ArenA worden namelijk meerdere groepswedstrijden en één achtste finale afgewerkt.