EK Voetbal 2020: Georges Leekens ontslagen als bondscoach van Hongarije

Talent EK O21 kan rol gaan spelen tijdens het EK voetbal 2020

EK Voetbal 2020. De Belgische voetbaltrainer Georges Leekens is al na zeven maanden ontslagen als bondscoach van het Hongaarse nationale elftal. De Italiaan Marco Rossi moet Hongarije nu naar het EK Voetbal 2020 zien te loodsen.

Leekens, in het verleden onder meer trainer van Roda JC, was pas sinds eind 2017 in dienst voor de Hongaarse bond. Onder zijn leiding verloor het Oost-Europese land van Kazachstan, Schotland en Australië. Daarnaast werd er gelijk gespeeld tegen Wit-Rusland.

De 4 wedstrijden waren bemoedigend, maar echte vooruitgang was niet merkbaar. De verjonging en de speelstijl zijn niet in het verwachte tempo vooruit gegaan”, aldus de Hongaarse voetbalbond.

Kwalificatie EK Voetbal 2020

Twee jaar geleden was Hongarije voor het eerst sinds 1972 weer actief op een EK Voetbal. In Frankrijk overleefde het team de groepsfase, maar ging de achtste finale kansloos verloren tegen België. Het is aan de kersverse bondscoach Rossi de taak om ‘Het Gouden Team’ over twee jaar klaar te loodsen voor EURO 2020.

De eerste manier om aan een ticket voor het EK Voetbal 2020 te komen is via de nieuwe Nations League. In deze competitie is Hongarije gekoppeld aan Griekenland, Finland en Estland. De eerste wedstrijden voor de Nations League staan in september 2018 op het programma.

Wedden op EK Voetbal

Drie keer eerder maakte Hongarije haar opwachting op een EK eindronde. Na de achtste finales in 2016, eindigde de Hongaren in 1964 als derde en acht jaar later werd de vierde plaats behaald. Gezien deze resultaten en de kwaliteit van de selectie, is het niet aannemelijk dat Hongarije over twee jaar mee gaat doen om de prijzen.

Wil je toch een weddenschap plaatsen op de Hongaren? Dan is een EK titel bij bookmaker Mr Green goed voor een odd van maar liefst @351.00. Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 worden gezien als de twee favorieten, terwijl België @8.00 en Nederland @15.00 outsiders zijn.