EK voetbal 2020: De Rode Duivels ruiken hun kans op het komende EK

EK voetbal 2020: De Rode Duivels ruiken hun kans op het komende EK

EK voetbal 2018. Een gouden generatie is pas echt goud als er titels worden behaald. Het Belgische voetbal zit sinds circa 2012 flink in de lift en de komende jaren moet worden geoogst. Misschien is het WK 2018 iets te snel en te veel gevraagd, maar het EK 2020 is een reëel doel.

De Rode Duivels hebben zich soeverein geplaatst voor het WK in Rusland. Uit tien speelronden werden 28 punten gehaald. Het doelsaldo liet aan duidelijkheid niets te wensen over: 43-6. Ook in de vorige kwalificatiecyclus voor een WK bleven de Belgen zonder nederlaag en voor Euro 2016 werden in de qualies uit tien duels 23 punten gepakt.

Rode Duivels op weg naar grootsere prestaties

Tussen het vorige WK en EK in stond ons buurland zelfs bovenaan de FIFA-ranking. Zo bekeken behoort het land simpelweg tot de absolute top. Maar iedereen beseft dat het niet om kwalificatieduels gaat maar om eindrondes. En de kwartfinales op het WK 2015 en op het EK 2016 vielen in dat opzicht wat tegen. Toch, als we het in perspectief plaatsen, waren het prima stappen op weg naar grootsere prestaties. Het was al met al pas de tweede keer dat de Belgen minstens bij de laatste acht stonden op een WK en de derde keer op een EK. Vanaf het WK 2002 tot het WK 2014 ontbrak het land zelfs op de eindrondes.

Op die twee vorige eindrondes was de Belgische selectie daardoor nog vrij onervaren op het hoogste podium. Vooral in 2014 hadden ook de toppers nog weinig Champions League-duels in de benen. Dat is inmiddels wel anders. Mannen als Kevin de Bruyne (Manchester City) en Eden Hazard (Chelsea) zijn ondertussen echte sterren, onmisbare pionnen bij hun club en potentiële winnaars van de grote individuele awards.

Selectie België in 2020 op hoogtepunt

De kern van de selectie is nu tussen de 24 en 27 jaar. Kortom, in 2020 bevinden ze zich in theorie op hun hoogtepunt. Ondertussen blijven er toptalenten doorkomen, zoals de nu twintigjarige Youri Thielemans, terwijl Divock Origi al in 2014 mee mocht maar toch nog maar 22 jaar is.

En speciaal ter gelegenheid van het EK 2020, dat over heel Europa wordt gespeeld, bouwt België een nieuw stadion: het Eurostadion te Brussel dat plaats gaat bieden aan 62.613 man.

Wedden op EK 2020

Duitsland is de favoriet bij bnookmaker Mr Green op @5.25 en Spanje noteert @5.75, maar onze tip is dus België op @8.00.