EK Voetbal 2020: Buffon sluit terugkeer bij nationale selectie niet uit

EK Voetbal 2020: Frank de Boer zeker geen bondscoach Oranje

EK Voetbal 2020. De Italiaanse doelman Gianluigi Buffon wordt dit jaar veertig, maar schittert nog wekelijks onder de lat van Juventus. Met Italië greep hij naast het WK 2018, waarna hij liet weten in principe niet meer voor zijn land uit te komen.

Echter lijkt er nu nog een kleine opening voor een terugkeer bij de Azzurri. Op de vraag of het EK 2020 nog een doel is, antwoordde hij: ‘Ik sluit niets uit’. De kans bestaat dus nog altijd dat voetballiefhebbers nog één keer mogen genieten van Buffon op een eindtoernooi, mocht Italië zich natuurlijk weten te plaatsen.

‘’Ik weet zelf niet meer wat ik op die vraag moet zeggen’’, vervolgde Buffon. ‘’Stop ik, stop ik niet? Ik voel me een soldaat in dienst van mijn club en mijn land. Het algemeen belang vond ik altijd op de eerste plaats komen, boven mijn eigen belang. Dat is mijn visie op mijn werk. Waarschijnlijk stop ik, maar blijf ik ter beschikking van mijn club en de nationale ploeg.’’

Geen record voor Buffon

Het mislopen van het WK Voetbal 2018 kwam hard aan voor de 39-jarige doelman. Niet alleen vanwege het feit dat hij als sportman niet actief kan zijn op het allerhoogste podium, maar ook omdat hij hierdoor een uniek record is misgelopen.

Mocht Buffon in actie komen op het WK 2018, dan betekende dit het zesde opeenvolgende WK Voetbal van de Italiaan. Niemand had dit hem ooit nagedaan. ‘’Dat was een record geweest waar ik enorm trots op zou zijn, een bekroning van een mooie carrière die ten einde was gekomen’’, aldus Buffon.

‘’Maar wat me meer pijn doet, is dat ik niet naar dat WK kan met deze spelers van wie ik er met een aantal al tien, elf jaar samen speel. Met wie ik al eens wereldkampioen ben geworden en met wie ik dit laatste geschenk wilde delen: nog een keer een maand samen doorbrengen en de gevoelens die daarbij horen te delen.’’

Wedden op EK Voetbal 2020

We zien Buffon niet in actie op het WK 2018, maar mogelijk wel op het EK Voetbal 2020. Mocht Italië zich weten te plaatsen, dan worden ze niet gezien als topfavoriet. Voor Italië @11.00 ligt een rol weggelegd als outsider. Bookmaker Mr Green heeft Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 aangewezen als favoriet.