EK Voetbal 2016: Thomas Müller wordt de topscorer van het EK

Top scorer EK Voetbal 2016

EK Voetbal 2016 in Frankrijk. Eigenlijk is het doel van voetbal heel simpel: je moet meer doelpunten maken dan de tegenstander en je wint de wedstrijd. Dat geldt voor het spelletje op ieder niveau en zo ook op het aanstaande EK Voetbal 2016 in Frankrijk. Als voetballiefhebbers hopen we natuurlijk op veel en mooie doelpunten. Maar van wie mogen we die goals nu eigenlijk verwachten? Worden het weer de gevestigde namen van de grote landen die voor de doelpunten gaan zorgen, of zijn er nog outsiders voor de topscorerstitel deze zomer?

Topscorer EK Voetbal 2016

De drie topfavorieten komen allemaal uit voor een andere club én land. Thomas Müller, alleskunner van Bayern München, maakte dit jaar in de Bundesliga 20 doelpunten in 26 basisoptredens. Tijdens de kwalificatie voor het EK maakte de Duitse aanvaller maar liefst negen goals in negen wedstrijden. Dat Müller deze zomer doorgaat met scoren, lijkt voor de hand te liggen; de vraag is hoeveel het er worden.

Als je het over doelpunten hebt, heb je het over Cristiano Ronaldo. De Portugees loopt dit seizoen op één goal na één op één met 35 doelpunten in 36 wedstrijden. Ook bij het nationale elftal scoort de recordbreker erop los, met 56 goals in 125 wedstrijden. Het probleem bij de superster van Real Madrid zal ‘m echter meer in zijn teamgenoten zitten. Portugal stelt vaak teleur op de grotere toernooien. (EK winst voor Portugal @23.00 bij 888sport)

Ibrahimovic zelden zo productief

Ook Zlatan Ibrahimovic heeft meer last dan hulp aan zijn teamgenoten van zijn geboorteland. Bij Zweden moet veelal alles vanuit de gigantische spits komen. Dat is ook te zien aan zijn statistieken: in 112 wedstrijden maakte de Zweed al 63 doelpunten voor Zweden. Hoewel het voor Zlatan met zijn 34 jaar waarschijnlijk zijn laatste kunstje wordt op een groot landentoernooi, is hij zelden zo productief geweest met 38 doelpunten in 31 wedstrijden.

Frankrijk speelt dit jaar in eigen huis en is zeker een van de grote favorieten voor de eindzege. De Fransen hebben dan misschien geen échte topscorer nu Karim Benzema niet van de partij is, maar het zit er dik in dat Les Bleus wel veel doelpunten gaan maken. Antoine Griezmann maakte dit seizoen, net als het seizoen daarvoor, 22 doelpunten in de Primiera Division en lijkt een basisplaats te hebben bij de Franse equipe. Arsenalspits Olivier Giroud is geen onbetwiste basisspeler, maar scoort altijd. Hij sloot zijn seizoen in Engeland af met een hattrick en scoorde voor Frankrijk veertien keer in 24 basisoptredens.

Wedden op topscorer EK Voetbal 2016

888sport Bwin Betsson
Thomas Müller 8.00 8.00 8.00
Cristiano Ronaldo 9.00 9.00 8.50
Zlatan Ibrahimovic 35.00 26.00 30.00
Antoine Griezmann 12.00 10.00 12.00

Kijk hier voor het EK voetbal 2016 speelschema.